FILMEZZUNK.HU
10 dolog, amit nem gondoltál volna Carrie-Anne Mossról

10 dolog, amit nem gondoltál volna Carrie-Anne Mossról

2791

Carrie-Anne Moss érdekességek

A kanadai színésznő színészi karrierje tévés sorozatokkal kezdődött, az áttörést Trinity szerepe jelentette számára a Mátrix trilógiában, ami által egy egész világ ismerhette meg a nevét. Carrie-Anne Moss a napokban ünnepli születésnapját, melynek alkalmából úgy gondoltuk, hogy itt az ideje egy picit jobban megismerkedni vele.

10 dolog, amit nem gondoltál volna Carrie-Anne Mossról

1) Carrie-Ann Moss Vancouverben született. Tizenegy éves korában felvették a vancouveri gyermek zenés színházba. Énekkarba járt, sőt a Magee középiskola kórusával európai körúton is megfordult.

2) 20 évesen modellként költözött Európába, majd Spanyolországban szerepet kapott a Dark Justice (1991) című sorozatban, melyet egy évvel később már Los Angelesben forgattak. Az 1980-as évek végén modellként Japánba és Spanyolországba is eljutott.

10 dolog, amit nem gondoltál volna Carrie-Anne Mossról

3) A 20-as, 30-as éveiben számos televíziós reklámban és sorozatban is szerepet kapott, azonban filmes karrierjét igazán a Keanu Reeves és Laurence Fishburne nevével fémjelzett Mátrix (1999) egyik főszerepe indította el. Moss a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára. A sors iróniája, hogy korábban már szerepelt a Mátrix című kanadai filmsorozatban (1993) is, amelynek semmi köze sem volt a későbbi nagy sikerű filmhez.

4) Trinity szerepét hat rendkívül nehéz meghallgatás előzte meg(ahol futnia, kung fuznia is kellett), Carrie Anne azonban meggyőzte a rendezőket, Larry és Andy Wachowskit, hogy ő a legjobb választás Trinity szerepére a Mátrixban.

Mátrix (1999)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·