FILMEZZUNK.HU

10 meglepő érdekesség a legendás Gene Kelly-ről

5607

Érdekességek Gene Kelly színészről

Gene Kelly a 20. század táncosfilmjeinek meghatározó egyénisége, aki energetikusságáról, atletikus táncstílusáról, jóképűségéről és a filmekben alakított szerethető és kedvelt karaktereiről volt ismert. Habár ma valószínűleg mindenki az Ének az esőben című filmben nyújtott alakítása miatt ismeri őt, ezen kívül személyisége még fontos meghatározója volt Hollywoodi musical világban az 1940-es évek közepétől az 1950-es évek végéig. Kelly a kor férfidivatjának is meghatározó alakja volt, sokan szerettek volna úgy öltözködni, ahogy őt látták. Alábbi cikkünkben vele foglalkozunk egy picit hosszabban.

Érdekességek Gene Kelly színészről

1. Gene Kelly igazi ezermesternek számított szakmájában, ugyanis egy személyben volt táncos, színész, énekes, rendező, producer és koreográfus.

2. Kelly harmadik gyermek volt a családban. Édesapja James Kelly fonográf árus, édesanyja Harriet Curran, mindketten ír római katolikus bevándorlók voltak.

3. 1930-ban a családja egy táncstúdiót nyitott a Munhall Roadon, a Squirrel dombon, Pittsburgh mellett. 1932-ben átnevezték Gene Kelly Táncstúdiónak. A másodikat Johnstownban nyitották meg, Pennsylvaniában 1933-ban. Diplomája megszerzéséig, illetve később is, mialatt a Pittsburghi Jogi Iskola diákja volt, Gene táncórákat adott a stúdiójában.

Érdekességek Gene Kelly színészről

4. A vásznon mint táncos, első áttörését akkor érte el, amikor az MGM kölcsönadta őt a Columbiának, hogy legyen Rita Hayworth partnere a Cover girlben (1944), amelyben egy felejthetetlen táncot koreografált.

5. Gene Kelly az Ének az esőben (1952) című musical forgatása alatt azzal sértegette Debbie Reynoldsot, hogy nem tud táncolni. Fred Astaire, aki egy nap épp a stúdió közelében járt, meglátta a síró Reynoldsot egy zongora alatt, és segített neki a táncjelenetek gyakorlásában.

Érdekességek Gene Kelly színészről

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · ·