FILMEZZUNK.HU
10 film, amit kétszer kell látnod ahhoz, hogy megértsd

10 film, amit kétszer kell látnod ahhoz, hogy megértsd

49723

Filmek, melyeket mindenképpen kétszer kell megnézned

Minél bonyolultabb és csavarosabb egy film története, annál nagyobb figyelemmel kell megragadni azt, az első perctől kezdve és annál elbűvölőbb maga a film. A detektív történetek, thrillerek és a sci-fik tartoznak azok közé a filmek közé, ahol mindig vannak nem várt csavarok és fordulatok, vezetve a nézőt a cselekmény labirintusán keresztül. Készüljünk fel egy kis agytornára. Íme 10 film, amit kétszer kell látnod ahhoz, hogy megértsd.

Ismersz még Te is olyan filmet, amit feltétlenül kétszer kell látni ahhoz, hogy megértsük? Ha igen, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

1. A jövő gyilkosa (Looper, 2012)

Rendkívül bonyolult, futurisztikus akciófilm gengszterekről, akik megtanulták, hogyan küldjenek vissza embereket, akiket meg akarnak ölni, a múltba. A Loopernek, akárcsak bármelyik másik időutazós filmnek, gyenge a belső logikája, de jobb, ha nem gondolkodunk ezen túl sokat. Hanem csak nézzük és élvezzük.

2. A sötétség útja (Mulholland Dr., 2001)

Ez a produkció a darabokból, töredékekből és a kis részekből áll össze egységgé. Egy gyakorlatlan vagy tapasztalatlan néző könnyen elveszik, ha nem vesz figyelembe minden nyomot, hogy összerakja a kirakóst. Ez a film elejétől a végéig körömrágósan izgalmas. A kérdések már korán felmerülnek, de pont ezért szeretik oly sokan ezt a filmet.

A sötétség útja (Mulholland Dr., 2001)

3. Revolver (2005)

Guy Ritchie kihívás elé állítja a nézőt, hogy bonyolult problémákkal foglalkozzon. Egyet meg kell oldani, hogy továbbléphessünk a következőre a folyamat során. Miközben azon gondolkodunk, hogy mik a főhős viselkedésének az indítékai, könnyen szem elől téveszthetünk más kirakós darabkákat, így, egyik a másik után, a megoldatlan problémák számát növelni fogja.

Revolver (2005)

4. Kiképzőtábor (Basic, 2003)

Egy gyakorló bevetés közben Panamában egy amerikai katonai bázison baleset történik és az osztag, valamint zsarnok vezetőjük eltűnik.  A két túlélő ellentétes vallomást tesz. Az ügy kezd egyre bonyolultabb lenni. Szereted a kirakóst? Szereted a bonyolult történeteket sok csavarral és fordulattal? Ha igen, akkor ezt a filmet látnod kell.

Kiképzőtábor (Basic, 2003)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·