FILMEZZUNK.HU
A legjobb motiváló filmek

20 hihetetlenül motiváló film, amit mindenképpen látnod kell

1203

A legjobb motiváló filmek

Mindenki életében vannak nehezebb és könnyebb periódusok. Mi most cikkünkkel a nehezebb időszakban lévő Olvasóinknak szeretnénk egy kis segítséget nyújtani alábbi összeállításunkkal. Ezek a produkciók garantáltan segíteni fognak kilábalni, ha gyengébb állapotodban vagy, de akkor is rá tud tenni egy lapáttal az adott film, ha éppen szárnyalsz. Következzék tehát az általunk legjobban kedvelt motiváló filmek 20-as listája. A sorrend nem ranglista alapján látható!

Természetesen motiváló filmek toplistánkból hiányozhat a kedvenced, mivel az összeállítás szubjektív. Ha ismersz még te is hasonló témájú alkotást, kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy pótolni tudjuk hiányosságunkat.

1. Több, mint sport (We Are Marshall, 2006)

Miután egy repülőszerencsétlenség során a Marshall egyetem focicsapatának több tagja is meghal, a túlélő játékosoknak az új edzővel, Jack Lengyellel (Matthew McConaughey) és a rajongókkal össze kell fognia, hogy a labdajátékot továbbra is életben tarthassák az egyetemen.

Több, mint sport (We are Marshall)

2. Annapolis – Ahol a hősök születnek (Annapolis, 2006)

Mikor a Jake Huard (James Franco), a helyi srác bejut az Annapolis-i Tengerészeti Akadémiára, úgy érzi, álmai végre valóra váltak, ám a küzdelem, hogy férfivé érjen, még csak most veszi kezdetét. Jake-nek elég nehezen megy a beilleszkedés, teljesítménye ingadozó, s attól fél, nem tud megfelelni a közel 150 éves múlttal rendelkező intézmény szigorú követelményeinek. De nem adja fel a küzdelmet: benevez a tengerészeti bokszbajnokságra, s szembeszáll a könyörtelen Cole (Tyrese Gibson) hadnaggyal, hátha így kivívhatja bajtársai szeretetét, felettese elismerését és büszkévé teheti édesapját. Justin Lin filmje arról regél, hogy mindenki találhat magának olyan célokat az életben, melyekért érdemes küzdeni.

Annapolis - Ahol a hősök születnek (Annapolis, 2006)

3. A mintadiák (Front of the Class, 2008)

Brad (Jimmy Wolk) hatéves kora óta küzd a Tourette-szindrómával, amelyre még nincs gyógyír. Furcsa hangok és mozdulatok törnek rá, amelyeket nem tud kontrollálni. Nagy akaraterőre van szüksége ahhoz, hogy annyi visszautasítás, kudarc és kirekesztettség után mégis megvalósítsa álmát és tanító lehessen. Erőt adó történet mindenkinek – akik hajlamosak feladni az álmaikat ennél kisebb nehézségek miatt is – a türelemről és a kitartásról.

A mintadiák (Front of the Class, 2008)

4. Pénzcsináló (Moneyball, 2011)

Billy Beane (Brad Pitt) élete a baseball. Valaha sportolói karrierről álmodott, ám nem sikerült a legjobbak közé kerülnie. Munkája így is a sportról szól, ő az Oakland A’s baseballcsapat vezetője. Mivel kisköltségvetésű csapatról van szó, nem sok eséllyel szállnak ringbe a trófeákért. Ekkor Beane megismerkedik Peter Brand (Jonah Hill) statisztikussal, aki bemutatja neki elméletét. Eszerint, ha pusztán a játékosok évek alatt gyűjtött statisztikáiból indulnak ki, kevés pénzből egy remek csapatot tudnak összeállítani. Kezdetben rengeteg ellenállásba ütköznek, de úgy tűnik, az ötlet sikeres lehet.

Pénzcsináló (Moneyball, 2011)

5. Gettó milliomos (Slumdog Millionaire, 2008)

Indiában is nagy népszerűségnek örvend a Legyen Ön is milliomos!, ám a lehetőség ott sem jár mindenkinek. Főleg, ha egy egyszerű utcagyerekről, Jamal Malikról (Dev Patel)beszélünk, aki a közönség és a műsorvezető döbbenetére magabiztosan válaszolja meg az egyre nehezedő kérdéseket. Hogy honnan tudja a helyes megoldásokat, arra a kérdések mögött kibontakozó élettörténete adja meg a választ, de a csodás véletlenekben nem mindenki hisz fenntartások nélkül.

Gettó milliomos 2008

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·