FILMEZZUNK.HU
A legjobb motiváló filmek

20 hihetetlenül motiváló film, amit mindenképpen látnod kell

1338

16. Hullámtörők (The Guardian, 2006)

Ben Randall igazi legenda a parti őrség vízi mentői között, ám egy balul sikerült mentési akció során elveszíti csapatát, és lelkileg összezuhan. Hogy összeszedje magát, visszavonul, és a tanítást választja egy kiképzőközpontban. Itt találkozik a fiatal úszóval, Jake-kel, aki minden áron vízi mentő akar lenni. Ahogy Randall, úgy Jake is a múlt kísértete elől menekül.

Hullámtörők (2006)

17. A 42-es (42, 2013)

A baseball-legenda Jackie Robinson (Chadwick Boseman) és a Brooklyn Dodgers vezetője, Branch Rickey (Harrison Ford) igaz története az amerikai sporttörténelem egyik legnagyobb jelentőségű leigazolásáról.

A 42-es (42, 2013)

18. Saját szavak (Freedom Writers, 2007)

1994-ben egy jó szándékban gazdag, de tapasztalatokban szegény tanárnő érkezett Los Angeles egyik legveszélyesebb környékének iskolájába. Erin Gruwell a kezdeti nehézségek után elnyerte a 203-as terem diákjainak bizalmát és egyedi módszereivel felnyitotta szemüket lehetőségeikre. A gettólakó tizenévesekkel naplót íratott, amit később összegyűjtve kiadtak The Freedom Writers Diary címen. Ma ez már azonos nevű alapítvány és módszertan, Gruwell egyetemen tanít néhány egykori diákjával közösen.

Saját szavak (Freedom Writers, 2007)

19. United (2011)

A Manchester United futballcsapatát egy páratlan sikersorozat közben érte az a csapás, amelyből kis híján nem sikerült felállnia. Az 1958-ban a müncheni repülőtér kifutópályáján bekövetkezett szerencsétlenség a csapat nyolc tagjának életét követelte, és többen súlyosan megsérültek. A túlélők és a családtagok visszaemlékezései nyomán készült film nemcsak az elhunyt sportolóknak állít emléket, hanem annak az elszántságnak, amellyel a csapat képes volt túlélni a tragédiát, és visszatérni a bajnokság élvonalába.

United (2011)

20. Rocky Balboa (2006)

Rocky Balboa (Sylvester Stallone) túl van élete fénykorán, az egykori dicsőséget régen maga mögött hagyta. Ám amikor újra lehetősége nyílik rá, hogy megmutassa a világnak, mit ér, nem habozik élni vele. Túl az ötvenen is kiáll a nehézsúlyú világbajnok ellen. Fia segítségével felkészül a megmérettetésre, de minden korábbinál nehezebb dolga van.

Rocky Balboa (2006)

Bruce Lee egy szem lánya is a filmiparban dolgozik – Shannon már 54 éves, de jó pár évet letagadhatna

Természetesen motiváló filmek toplistánkból hiányozhat a kedvenced, mivel az összeállítás szubjektív. Ha ismersz még te is hasonló témájú alkotást, kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy pótolni tudjuk hiányosságunkat.

(Motiváló filmek történeteinek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·