FILMEZZUNK.HU
A legjobb motiváló filmek

20 hihetetlenül motiváló film, amit mindenképpen látnod kell

1334

11. A békés harcos útja (Peaceful Warrior, 2006)

Dan, a rendkívül tehetséges fiatal tornász igazi hedonista módjára hajszolja az élvezeteket: élete csak versenyekből és bulikból áll, ám egy súlyos sérülés – amely egész karrierjét veszélybe sodorja – és egy véletlen találkozás Szokratésszel, a titokzatos idegennel ráébreszti, milyen keveset is tud az életről. A tragikus balesetet követő hónapokban Szokratész és egy gyönyörű lány, Joy segítségével Dan teljesen újjászületik, maga mögött hagyja zűrös múltját, és új emberré: békés harcossá válik.

A békés harcos útja (Peaceful Warrior, 2006)

12. A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness, 2006)

Chris Gardner célja, hogy családját boldognak lássa, hogy megteremtse számukra az anyagi biztonságot, ám valahogy sosem jár sikerrel. Szeme előtt csak a gazdagság képe lebeg, de hiába tesz meg mindent, elkerüli a szerencse. Miután egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, felesége is elhagyja, hátrahagyva ötéves kisfiukat. Chrisnek ekkor elege lesz, és egy merész ötlettel áll elő: bróker szeretne lenne. Az álláshoz egy tanfolyamon kell helyt állnia, ehhez azonban fel kell mondania munkahelyén. Míg a brókerkedés “tudományában” egyre mélyebbre ássa magát, anyagilag mélypontra kerül. Fiával kénytelenek várótermekben és menhelyeken meghúzni magukat. Ennek ellenére Chris nem csügged, derűlátón áll hozzá mindenhez, és próbálja bebizonyítani, hogy  minden nehézség áthidalható, csak jókedv és szeretet kell hozzá.

A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness) 2006

13. A szív bajnokai (The Blind Side, 2009)

Michael Oher (Quinton Aaron) az egyik legnagyobb amerikaifutball-játékos, de a sikerekhez göröngyös út vezetett. Michael lézengő kamaszként egy nap találkozik Leigh Anne-nel (Sandra Bullock), mely meghatározó mozzanatnak bizonyul mindkettejük életében: Anne és férje magához veszi a fiatal fekete fiút. Michael, a hatalmas termetű fiatal srác, aki mindemellett nagyon jámbor és zárkózott, sok fejtörést okoz új családjának, hogy megtalálják a hozzá vezető utat.

A szív bajnokai 2009

14. A király beszéde (The King’s Speech, 2010)

II. Erzsébet királynő édesapja, VI. György bátyja lemondását követően került a trónra. A király erős dadogása miatt nem érezte magát alkalmasnak az uralkodó szerepkörére, és képtelen volt nyilvános beszédet tartani. Számos kezelésen vett rész, miután megismerkedett a liberális Lionel Logue-gal, aki a hagyományostól meglehetősen eltérő módszerének köszönhetően végül vissza tudta adni György önbizalmát és hangját is.

A király beszéde 2010

A VI. Györgyöt alakító Colin Firth és logopédus tanára Geoffrey Rush a négy Oscar-díjat nyert alkotásban.

15. Gabby Douglas – egy tornászlány története (The Gabby Douglas Story, 2014)

Gabby Douglas egy rendkívül tehetséges sportoló, aki már nyolc évesen sikereket ért el a versenytorna világában. A korosztályos versenyeken egyre másra nyeri a bajnoki címeket, csakhogy míg karrierje felfele ível, családja anyagi nehézségekkel küzd. A lánynak nehéz döntést kell hoznia, amikor elhagyva a szeretteit Des Moinesbe költözik, hogy egy világhírű edzővel készüljön élete első olimpiájára. A családja mindenben támogatja a lányt, aki 2012-ben a londoni olimpiai csapat tagjaként kétszer állhatott fel a dobogó legfelsőbb fokára.

Gabby Douglas - egy tornászlány története (The Gabby Douglas Story, 2014)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·