FILMEZZUNK.HU
A legjobb motiváló filmek

20 hihetetlenül motiváló film, amit mindenképpen látnod kell

1332

6. Ütős játék (The Greatest Game Ever Played, 2004)

Francis Ouimet kétkezi munkáscsalád sarjaként olyan korba született, amikor a golf még csak a gazdagok kiváltsága volt. A fiú ezzel az íratlan szabállyal nem törődve addig küzdött, amíg golfsegédből a U.S. Open bajnoka nem lett – mindössze 20 évesen! A bajnoki címig viszont hosszú út vezet, ráadásul Francisnek össze kell mérnie tudását a kor egyik legnagyobb golfjátékosával, a brit Harry Vardonnal is.

Ütős játék (The Greatest Game Ever Played, 2004)

7. Férfibecsület (Men of Honor, 2000)

A hírhedt kiképzőközpontba, Bayonne-ba kerül sorkatonaként a fekete bőrű Carl Brashear (Cuba Gooding jr.). Kiképzőtisztje, Billy Sunday (Robert De Niro) az egyik legkeményebb katonának számít a seregben. Déli származása révén gyűlöli a négereket. A fekete búvár azonban a hihetetlen akaraterejével és ügyességével lassan kivívja az elismerését. Carl bevetés közben elveszíti az egyik lábát. Ennek ellenére azért küzd, hogy ne szereljék le. Billy kiáll mellette, magára vonva ezáltal sok bajtársa és felettese gyanúját és ellenszenvét.

Férfibecsület (2000)

8. Sose hátrálj meg (Never Back Down, 2008)

Jake Tyler (Sean Faris) szinte vonzza a bajt. Most költöztek új városba családjával, de máris belekeveredett egy, különböző küzdősportok képviselőt mérkőztető illegális harcba, ahol borzalmasan elverik. Kiszállni azonban nem ilyen egyszerű, hamarosan a barátait és a családját is veszély fenyegeti, ha nem vesz rész a következő mérkőzéseken. Egy veterán, visszavonult harcművész edzőhöz, Jean Roquához (Djimon Hounsou) fordul, aki nagy szenvedés árán megedzi ifjú harcosunk testét-lelkét, majd jöhet a végső (természetes szabályok nélküli) nagy összecsapás.

Sose hátrálj meg (Never Back Down, 2008)

9. Életrevalók (Intouchables, 2011)

Philippe (François Cluzet), a gazdag francia arisztokrata párizsi lakosztályában állandó ápolót keres maga mellé, ugyanis egy baleset következtében nyaktól lefelé megbénult. Az állásra rengetegen jelentkeznek, közöttük Driss (Omar Sy), egy szenegáli fiatalember, aki most szabadult a börtönből. Két egymás számára ismeretlen világ találkozik, kettejük között  azonban a bolondos és vakmerő kalandok során életre szóló barátság szövődik.

Életrevalók (Intouchables, 2011)

10. Legyőzhetetlen (Invincible, 2006)

A Dél-afrikai Köztársaságban 1994-ben véget ér az apartheid, és 1995-ben megválasztják az ország első fekete bőrű elnökét, a 27 évig börtönben raboskodó Nelson Mandelát (Morgan Freeman). Az elnök érzi, ahhoz, hogy országa a fejlődés és a boldogság útjára léphessen, összefogásra és testvériességre van szükség. Úgy dönt, a korábbi kirekesztő rendszer egyik szimbólumából, a Dél-afrikai Gazellák rögbicsapatából jelképet kreál, amely összefoghatja nemzetét. Arra kéri a csapat kapitányát, Francois Pienaart (Matt Damon), hogy nyerjék meg a világbajnokságot.

Invictus - A legyőzhetetlen (Invictus, 2009)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·