FILMEZZUNK.HU
15 színész a '90-es évekből, akik már közel sem olyan híresek, mint régen

15 színész a ’90-es évekből, akik már közel sem olyan híresek, mint régen

1049

10. Phoebe Cates

15 színész a '90-es évekből, akik már közel sem olyan híresek, mint régen

A ’80-as években és a ’90-es évek elején Phoebe Cates Amerika szerte ismert volt. Az 1981-es tinivígjátékban, Változó világ-ban vált híressé, mint Jennifer Jason Leigh legjobb barátja. A ’90-es években olyan filmekben kapott szerepet, mint a Szörnyecskék 2. – Az új falka, a Szűnj meg, Fred! és Az elveszett hercegnő. Phoebe-nak Az elveszett hercegnő volt az utolsó filmje, eltekintve a 2001-es Jóban-rosszban stábjában betöltött szerepétől, de azóta már nem is játszott több szerepet. Cates 1989 óta házas Kevin Kline-nal, aki 16 évvel idősebb nála, és két gyermekük van. Férjével ellentétben Cates teljesen eltűnt Hollywoodból, és fel is hagyott a színészettel.

9. Macaulay Culkin

10 színész, akik majdnem abba hagyták szereplésüket egy adott filmben

A ’90-es években Macaulay Culkin a gyerekszínészek poszterfiúja volt. Azonnal híressé vált, miután Kevin McCallistert alakította a karácsonyi sikerfilmben, a Reszkessetek, betörők!-ben és annak folytatásában, a Reszkessetek, betörők! 2. – Elveszve New Yorkban-ban. További figyelemre méltó filmek közé tartozik a My Girl – Az első szerelem, A jófiú és a Palira vettem a papát!. Culkin 1991-ben még a Saturday Night Live egy epizódjának házigazdája is volt. A 2000-es évek óta azonban Culkin nem sokat játszott. Fellépett néhány tévéműsorban, mint például a Will és Grace és az Amerikai Horror Story szereplőjeként, de többé-kevésbé felhagyott a szakmával. Noha Kevin McCallisterként eltöltött időszaka miatt továbbra is a popkultúra szereplője maradt, többnyire távol van a hollywoodi reflektorfénytől.

8. Geena Davis

Rájuk sem ismersz! 15 színész, akik egy szerep kedvéért teljesen átalakultak

Geena Davis nevével a ’80-as és ’90-es években gyakran találkozhattunk. A ’80-as években olyan filmekben szerepelt, mint a Beetlejuice – Kísértethistória Michael Keaton és Alec Baldwin oldalán, A légy Jeff Goldblum mellett és A földi lányok csábítóak (ismét Jeff Goldblummal). A ’90-es években tovább ívelt felfelé karrierje a Thelma és Louise, illetve a Micsoda csapat! című filmekkel. Még Oscar-díjra is jelölték 1992-ben a Thelma és Louise-ban nyújtott alakításáért. A 2000-es években szerepelt a Stuart Little, kisegér folytatásában, vendégszerepelt a Will és Grace egyik epizódjában, és szerepelt az Exit 19 című tévéfilmben. Azóta játszott még itt-ott, de nagyobb filmekben már nem láthattuk őt. 2004-ben megalapította saját kutatóintézetét, a The Geena Davis Institute on Gender in Media címet, ahol a férfi és a női szerepek közötti különbségeket ábrázoló adatokat elemzi.

7. Fairuza Balk

Emlékszel még Adam Sandler szerelmére A vizesnyolcasból? A színésznő 49 évesen is nagyon dögös! - Fairuza Balk

A vagány goth lány karakteréről híres Fairuza Balk fenomenális színészi önéletrajzot készített a nosztalgikus évtized alatt. Először Nancy Downs boszorkányként vált ismertté a Bűvölet című kultikus klasszikusban, amivel Szaturnusz-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában. Ebben az időszakban Balk Edward Norton oldalán szerepelt az Amerikai história X-ben, és bemutatta komikus oldalát is az Adam Sandler mellett A vizesnyolcasban, mely filmek csak növelték Fairuza lenyűgöző sztárerejét. Mire elérkezett a 2000-es évekhez, Balk szerepet kapott a sztárokkal teletűzdelt Cameron Crowe Majdnem híres című drámában, majd látszólag kihunyt a rivaldafényből, és kevésbé ismert projektekbe kezdett. Az elmúlt években feltűnt a Mocskos zsaru – New Orleans utcáin, a Beyond Clueless és a Hell Is Where the Home Is című filmekben. Jelenleg az Üdv a Paradicsomban című zenés drámasorozatban játszik.

6. Ryan Phillippe

A 21 legismertebb filmsztár, akik sorozatban kezdték a filmes pályafutásukat

Ryan Phillippe leginkább az 1999-es Kegyetlen szándékok című filmben szereplő Sebastian Valmont alakításáról ismert. Bár nagy áttörését 1997-ben érte el a Tudom, mit tettél tavaly nyáron című slasher filmben. A ’90-es évek végén már szívtipró volt, és még színésztársát, Reese Witherspoont is feleségül vette (bár később 2006-ban elváltak). Jó megjelenésével és természetes varázsával Phillippe úgy tűnt, hogy úton van a vezető férfi státusz megszerzése felé. A 2000-es években azonban számos buktatója volt az olyan filmeknek, mint a Hullahegyek, fenegyerek, amelyek negatívan befolyásolták sztár karrierjét. Egyetlen igazi sikere ezek után csak az volt, hogy tagja lehetett a 2004-es Oscar-díjas Crash stábjának. A színészkedést azonban nem hagyta abba, csak áttért olyan sorozatokra, mint a Shooter vagy a Titkok és hazugságok.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · ·