FILMEZZUNK.HU
8 tanulságos rajzfilm, mely még a szülőket is elgondolkodtatja

8 tanulságos rajzfilm, mely még a szülőket is elgondolkodtatja

18662

5) Toy Story – Játékháború /Toy Story, 1995/

Woody, a cowboy teljesen el van kényeztetve. Ő történetesen egy játékbábu, aki gazdája, Andy maradéktalan szeretetét élvezi. Mindene megvan, egy kedves játékközösség vezetője, mindenki tiszteli. Aztán derült égből villámcsapásként hat rá a tény, hogy lecserélték, elfelejtették. A kérdés az, hogy van-e jogosultsága ilyen bánásmód után tönkretenni Buzz-t, a lökött űrhajós bábut, magára haragítva mindenkit, csupán egy nagy adag irigységtől és álnokságtól vezérelve?

Toy Story - Játékháború (Toy Story, 1995)

6) Csibe futam /Chicken Run, 2000/

Egy meglepően komoly témát ábrázol ez a mese: a náci haláltáborok kérdését. Egy csirkefarm együgyűnek látszó tyúkjai állandóan szökést terveznek. Sorozatos kudarcaik ellenére sem adják fel a reményt, kitartásuk megkoronázásaként szó szerint az égből pottyan Rocky, a „repülő kakas”. Egyezséget kötnek vele, hogy tanítsa meg őket a kerítés fölé szállni. Valljuk be, ami lehetetlen, az lehetetlen. A kilátástalanságból, a kétségbeesésből, a halálból való menekülés azonban folyamatosan ösztönzi őket, míg végül egy fantasztikus tervvel állnak elő.

Csibe futam /Chicken Run, 2000/

7) Fel! /Up, 2009/

A morgós vénemberek kibírhatatlanok. Pláne a morgós özvegyemberek. Carl Fredricksen egyetlen vágya, hogy elhunyt feleségének évtizedekkel ezelőtt tett ígéretét teljesítse. Egy véletlen folytán az elszánt cserkészfiú, Russel is útitársává válik a kalandban, és lassan rádöbbenti, hogy az álmok értelmetlen hajszolása és váratlan teljesülése után maradt űrt csak egy új kezdet töltheti be.

Fel! (Up, 2009)

8) Túl a sövényen /Over the Hedge, 2006/

Stikli világéletében szólóban keresi a kenyerét, lopásból. Nem csoda, hogy meggyűlik a baja azokkal, akiket csúnyán megrövidített, például egy vérszomjas medvével, aki nem sok haladékot ad neki, hogy a semmiből pótolja a megsemmisült zsákmányt. Amikor belecsöppen egy kedves kis erdei közösség tagjaiba, akik gyűjtögető életmódot folytatnak, felnyitja a szemüket az emberi világ által kínált termékekre, és várja, hogy az ölébe pottyanjon az égből az áldás. Azzal azonban nem számol, hogy megszereti a csapatot, és nehezére válik megválni az általuk lopott értékektől a medve javára.

túl a sövényen 2006

Ezt se felejtsd el elolvasni:

Így néz ki ma a Dallas-sorozat imádott Lucyja: a 64 éves színésznő bájos anyukává vált

//Jana//

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·