FILMEZZUNK.HU
10 színész, aki visszautasított Marvel szuperhős szerepet

10 színész, aki visszautasított Marvel szuperhős szerepet

8566

Színészek, akik visszautasítottak Marvel szuperhős szerepet

Leonardo DiCaprio és Russel Crowe csak kettő a számos nagy név közül, akik visszautasították a Marvel filmekben való főszereplést. A Marvel filmek gyártása óriási üzlet, A Bosszúállóktól és az összes összekapcsolt Marvel Univerzum szuperhősétől elkezdve egészen a Fox, X-Men és Deadpool folyamatosan bővülő világáig és a Sony által gyártott Pókember filmekig, visszamenőleg Sam Raimi eredeti trilógiájához. De ez nem azt jelenti, hogy Hollywood összes A-osztályú színésze részese szeretne lenni ennek a világnak. Egyes színészek rögtön elutasították a lehetőséget, amikor a Marvel felkereste őket. De vajon ki is tett ilyet?

Mióta a saját stúdiójává vált, amit később a Disney felvásárolt, ezzel pedig lebonyolítva a valaha történt legnagyobb filmgyártó-üzletet, a Marvel minden probléma nélkül képes olyan A-osztályú színészeket szerződtetni, akiknek köszönhetően a jegyeladások és a minőségi kritikák száma egyaránt növekszik. Ki nem szeretne a Marvel egyik mutánsa vagy hőse lenni? Nos, cikkünkben bemutatunk 10 olyan színészt, aki nemet mondott a Marvelnek.

1) Leonardo DiCaprio

10 híresség, aki a semmiből lett világsztár

Eddig 3 színészt is láthattunk a nagyképernyőkön Peter Parker szerepében. De egy évtizeddel Sam Raimi 2002-es filmje előtt James Cameron is meg akarta valósítani a Pókember című filmet, mégpedig a Carolco Pictures nevű független gyártói céggel, amely olyan 80-as és 90-es évekbeli filmeket gyártott, mint például a Rambo, Showgirls, Tökéletes Katona és a Terminátor 2. – Az Ítélet Napja. Carolco nagy rajongója volt Arnold Schwarzenegger munkájának a Vörös Zsaru, Total Recall – Az Emlékmás és a T2 filmekben. A rendezők Arnoldot szerették volna Doktor Oktopusz szerepére, míg a T2 mellékszereplője, Edward Furlong játszotta volna Peter Parkert.

A szereplők közt lett volna még Lance Henriksen, mint Zöld Manó, Drew Barrymore, mint Gwen Stacey és Katherine Hepburn, mint May. Viszont 1995-ben a projekt meghalt, amikor Cameron továbbállt a Titanic című filmre. A Sony Pictures cégnek nagyon megtetszett Cameron forgatókönyve a Pókemberről és az volt a céljuk, hogy a Titanic sztárja játssza a főszerepet. Sajnos, ahogy Leonardo DiCaprio egyszer elutasította Robin szerepét Joel Schumacher Mindörökké Batman című filmjében, úgy erre a lehetőségre is nemet mondott.

2) Tom Cruise

20 híresség, akinek talán nem is tudod a valódi nevét

A Cannon Group nevű filmgyártó egy évvel Carolco előtt jött létre egy sokkal kevésbbé lenyűgöző filmográfiával, ami a 60-as évek végétől kezdődő kis költségvetésű, minőségtelen filmek tömeges gyártásának köszönhető. A Cannon Group alkotta meg az olyan filmeket, mint az “Amerikai Nindzsa”, “He-Man – A Világ Ura”, “Superman 4. – A Sötétség Hatalma” és a Hegylakó. Ezek a filmek szerény sikerűek, de az olyan rajongók imádják, akik mulatnak az idétlen nosztalgián. Szükségünk volt egy negyedik Bosszúvágy filmre? Van Damme szereplésére a Cyborg című filmben? Valószínűleg nem, de jó szórakozás volt. Ki nem szereti a Véres játékot? A Cannon cég felemelkedésének és bukásának története mind dokumentálva van az Electric Boogaloo: The Wild, Untold Story of Cannon Films című dokumentumfilmben. Cannon megpróbált megalkotni egy Pókember filmet a késői 80-as években. Legendák szerint a Cannon 225.000 dollárért megvásárolta Marvel Pókember jogait. 10 különböző forgatókönyv is készült, köztük azt, amelyikben Peter Parker végül teljesen átalakul egy pókká. Eredetileg A Texasi Láncfűrészes Mészárlás című film rendezője, Tobe Hooper rendezte volna a filmet, de végül Joseph Zito kapta a feladatot. Zito rendezte az 1884-es Péntek 13. -IV. rész: Az Utolsó Fejezet és a Vörös Skorpió című filmeket.

Cannon álmai szerint Tom Cruise kapta volna a főszerepet, Bob Hoskins játszotta volna Doktor Oktopuszt és Lauren Bacall May Parkert. Cruise természetesen nem élt a lehetőséggel, de 1988-ban majdnem elkezdődött a filmforgatás Albert Pyun rendezésével, akinek nevéhez fűződik a Kickboxer 2 és a Talen Kardja – Harc A Mágia Ellen. Viszont két héttel a forgatás előtt a tartozás kifizetése a Marvelnek elmaradt. Albert Pyunnek volt esélye még egy Marvel karaktert tönkretenni, amikor 1990-ben nekilátott a katasztrofális Amerika Kapitánynak, Matt Salinger főszereplésével. Tom Cruise sem fejezte még be a történetet a Marvellel. A Vasember szintén egy olyan Marvel szuperhős volt, akit éveken át odébbrúgdostak a kidolgozási folyamat poklában. Egy ponton az Universal Stúdiónál voltak a jogai, de felajánlották mindenkinek, Quentin Tarantinótól elkezdve Joss Whedonig. Marvel 2005-ben szerezte vissza a jogokat és 2006-ban vette fel Jon Favreau-t.

Míg Timothy Olyphanttól és Clove Owentől elkezdve egészen Nicolas Cage-ig szinte mindenkit megfontoltak Tony Stark szerepére, Tom Cruise volt az ember, aki legközelebb került hozzá, mielőtt a végleges film elkészült volna Robert Downey Jr. főszereplésével. Fontos megjegyezni, hogy az első Marvel film a Paramount Stúdióval együttműködve készült, akiknek hosszan tartó kapcsolatuk van a Mission: Improssible sztárjával. Cruise állítólag azért nem vállalta Vasember szerepét (sőt, társproducer is lett volna), mert nem tetszett neki a véglegesített forgatókönyv. Egy 2016-os Jimmy Kimmel Live műsorban elmondta, hogy míg élvezi a képregények alapján íródott filmeket, a Mission: Impossible és Jack Reacher filmekkel van igazán megelégedve.

3) Russell Crowe

Russell Crowe majdnem meghalt filmforgatás közben

Ha már Tom Cruise-ról és a Mission: Impossible-ről van szó, az volt az az akciófilm franchise, ami miatt egy másik színész nemet mondott a Marvelnek, miután egyszer már igent mondott. Dougray Scottot szánták a Mission: Impossible 2 rosszfiújának, illetve az X-Men Farkasának is. Bryan Singer 2000-es X-Men filmje jogosan kapja az elismerést a szuperhős filmek újraélesztéséért, az 1998-as Penge című filmmel egyetemben, miután kudarcot vallott an Batman & Robin című film és kétségeket váltott ki Hollywoodban a kosztümös filmekkel kapcsolatban. Az X-Men elindítása viszont közel sem volt egyszerű. A Marvel mutánsainak bandája, akik arra esküdtek, hogy megvédik az embereket, akik utálják őket és félnek tőlük, kézről kézre vándorolt, az Orion Pictures-től a Caroclóig, aki James Cameron producerrel és egykori felesége, Kathryn Bigelow rendezésével szerette volna létrehozni az X-Men filmet. A filmben Bob Hoskins játszotta volna a farkasembert és Angela Bassett Vihart. Soha nem történt meg, majd miután a Marvel X-Men hősei egy ideig a Columbia Pictures tulajdona voltak, végül a Foxnál kötöttek ki.

Russel Crowe volt Singer első számú választása Logan szerepére. Crowe elutasította, de a filmkészítők figyelmébe ajánlotta ausztrál ismerősét, Hugh Jackmant, aki akkoriban csak két kisebb ausztrál filmben szerepelt. Singer és a Fox inkább Dougray Scott mellett döntöttek. Számos produkciós hiba után, beleértve egy vállbalesetet, jelentős csúszások születtek a Mission: Impossible 2 forgatásán, de a Fox addig kitartott Scott mellett, amíg csak lehetséges volt. Egy hónappal eltolták a forgatást, miközben arra vártak, hogy Scott befejezze a munkát a Paramounttal. Végül lemondtak a színészről és Hugh Jackmant azonnal be is öltöztették bőrkosztümébe, kevesebb, mint egy héttel azután, hogy hivatalosan is megszületett a döntés. A többi, ahogy mondják, szuperhős film történelem.

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·