FILMEZZUNK.HU
A legjobb szívhez szóló filmek

10 csodálatos film, mely garantáltan meg fogja érinteni a szívedet

33800

8. Az élet szép (La vita é bella, 1997)

A csodabogár Guido (Roberto Benigni) mindig kész mosollyal válaszolni az élet nehézségeire. Évekig udvarol a szépséges Dorának (Nicoletta Braschi), aki sokáig kikosarazza, de végül nem tud neki ellenállni. Gyermekük (Giorgio Cantarini) már a háborús idők szülötte. Az olaszországi zsidókat deportálják. Apát és fiát elviszik, Dora önként utánuk indul. Guido, hogy kisfiát megóvja, kitalálja, hogy az egész csak vetélkedő, amelynek győztese tankot nyer…

Az élet szép 1997

9. Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

Frankie Dunn (Clint Eastwood) nagy tanítása az életre: „Mindig védd magad”. Pályája során sok bunyóst edzett és menedzselt, azonban mióta már lányával is eltávolodtak, magányosan éli életét. Egyetlen barátja Hepaj (Morgan Freeman), a volt bokszoló, aki tudja, hogy Frankie nem olyan rideg, mint amilyennek mutatja magát, mindössze nem találja a megnyugvást. Aztán egy nap belép az edzőterembe Maggie (Hilary Swank), akinek soha semmi nem hullott az ölébe, de egy dologhoz nagyon ért: mindig tudja, mit akar. Egyetlen vágya pedig az, hogy valaki higgyen benne.

Millió dolláros bébi (Million Dollar Baby, 2004)

10. Patch Adams (1998)

Patch Adams (Robin Williams) örökre megváltoztatta a gyógyításról kialakított képünket. Egy olyan időszakban kezdett dolgozni, amikor az orvosok puszta tárgyakként, megoldandó problémaként tekintettek betegeikre, de ő meglátta bennük az embert, és rájött, hogy az emberi közelség, és főképp a nevetés legalább annyira fontos a gyógyuláshoz, mint a megfelelő diagnózis és a gyógyszerek. Ez a szívhez szóló film az ő történetét mutatja be.

Patch Adams 1998

Bud Spencer és élete szerelme esküvői képe 63 évvel ezelőttről – nem ismersz rájuk!

(A legjobb szívhez szóló filmek történeteinek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·