FILMEZZUNK.HU
A legjobb Stephen King filmadaptációk

10 Stephen King filmadaptáció, amit látnod kell

18902

6. Tortúra (Misery, 1990)

Paul Sheldont (James Caan), a népszerű amerikai írót tragikus autóbaleset éri a coloradói havas országutak egyikén. A balesetet sikerül túlélnie, a biztos haláltól egy nő, Annie Wilkes (Kathy Bates) menti meg. Annie jól ismeri az írót, ugyanis nagy rajongója Paul munkásságának. A sérültet saját házába viszi, s mivel szakképzett ápoló, képes őt megfelelően ellátni. Az ápolásnak azonban csak nem akar vége szakadni. Paul lassan ráébred, hogy valójában a nő foglya, aki semmitől sem riad vissza, hogy örökre megtartsa magának.

Annie Wilkes (Tortúra, 1990) - Kathy Bates

Tudtad, hogy…?

… a filmben található egy utalás egy másik Stephen King adaptációra is, mégpedig a Ragyogás (1980) című filmre, amikor a közeli hotelben megőrült férfit említik?

5. Dolores Claiborne (1995)

Dolores Claiborne kemény munkával, házvezetőnőként keresi a kenyerét. Lánya, Selena, akit Dolores 15 éve nem látott, egy New York-i magazinnál dolgozik újságíróként. Egy napon Selena különös küldeményt kap faxon: egy Bangor-i újság cikkének másolatát, mely egy gyilkossággal gyanúsított nőről szól. És fölé van firkálva egy üzenet: “Ez nem a te anyád?” És Selena, bár munkája Arizona államba szólítaná, mégis a Maine-beli sziget felé veszi útját, ahol Dolores a letartóztatást várja. A vád: hogy brutálisan lelökte a lépcsőn és meggyilkolta munkaadóját, az öreg hölgyet, akinél időtlen idők óta dolgozott.

Dolores Claiborne (1995)

Tudtad, hogy…?

… Stephen King úgy írta meg a könyvet, hogy Dolores szerepére végig Kathy Batest képzelte el? Bates akkor nyűgözte le a szerzőt, amikor találkoztak a Tortúra (1990) forgatásán.

4. Állj mellém! (Stand by Me, 1986)

Egy oregoni kisvárosban négy kiskamasz elválaszthatatlan barát. Mindent együtt csinálnak, akár jó, akár rossz dologról van szó, és minden helyzetben kiállnak egymásért, sőt: tudják, hogy csak egymásra számíthatnak. Egy napon viszont egyikük eltűnik áfonyaszedés közben, és senki sem kapkod, hogy megoldja az ügyet, hasztalan keresés után halottnak nyilvánítják. A rivális fiúbanda azonban megtud valamit, de nem szívesen osztanák meg a titkot. Márpedig az igazság egyszer úgyis kiderül.

Állj mellém! (Stand by me, 1986) - Kritika

Tudtad, hogy…?

… Wil Wheaton és Jerry O’Connell az egyik vonatos jelenetben nem tűnt elég ijedtnek, mire a rendező kétségbeesésében rájuk ordított? Erre mindketten sírva fakadtak, és végre fel tudták venni a jelenetet.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·