FILMEZZUNK.HU
A legjobb Stephen King filmadaptációk

10 Stephen King filmadaptáció, amit látnod kell

18903

3. A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994)

Andy Dufrense-t, az éles eszű bankárt 1946-ban kettős gyilkosság vádjával életfogytiglani börtönre ítélik. Miután bekerül a büntetés-végrehajtó intézetbe, szembesülnie kell a hely hierarchiájával, és a börtönélet minden visszásságával. Azonban a pénzügyi tapasztalatainak köszönhetően hamar elnyeri az őrök és a rabtársai bizalmát is. A börtön könyvtárának vezetőjeként pedig arra törekszik, hogy emberi méltóságot csempésszen az intézmény hétköznapjaiba.

A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994)

Tudtad, hogy…?

… Stephen King a regény megfilmesítési jogait mindössze 5000 dollárért adta el? A produkciót végül 7 Oscar-díjra is jelölték.

2. Ragyogás (The Shining, 1980)

Jack Torrance (Jack Nicholson) író elvállal egy nyugalmasnak ígérkező munkát: családjával télire az Overloook Hotelbe költözik, hogy ellássa az épület gondnoki teendőit. Az írói válsággal küzdő Jack a magánytól és a világtól való elzártságtól azt reméli, hogy ihletet kap, ám egészen más jellegű problémákkal kell szembetalálnia magát. Fiának frucs látomásai lesznek, ő pedig szép lassan nem tud különbséget tenni valóság és vízió között. Kétségbeesett felesége (Shelley Duvall) egy darabig csak tehetetlenül szemléli az eseményeket, ameddig rá nem döbben, hogy itt már nem csak az ép elméjük megőrzése a tét.

Ragyogás (1980)

Tudtad, hogy…?

… az eredeti regény írója, Stephen King elárulta, hogy a címet a Plastic Ono Band egyik számának, az Instant Karma refrénje ihlette, amely úgy szól, hogy “We all shine on”? A dalt egyébként John Lennon szerezte.

1. Halálsoron (The Green Mile, 1999)

A Halálsoron a harmincas években játszódik egy halálraítélteket örző börtönben. Itt szolgál Paul Edgecomb főfegyőr, akinek megváltozik élete, amikor bekerül hozzájuk John Coffey, a nagydarab, jámbor kinézetű fekete férfi. Coffey-t két fehér gyermek meggyilkolásával vádolják, de egyáltalán nem úgy viselkedik, mint aki képes lenne egy ilyen szörnyű tettre, sőt! A jámbor férfi különleges képességei nem maradnak sokáig titokban.

Halálsoron (The Green Mile, 1999)

Tudtad, hogy…?

… Stephen King 30 könyvét filmesítették meg, de 2017-ig ez volt az egyetlen, melynek bevételei elérték a 100 millió dollárt? 2017-ben az AZ 327 millióig jutott, míg az AZ folytatása 2019-ben 158 milliónál tart a hazájában.

+1) AZ (It, 2017)

Egyenként eltűnnek egy kisvárosból a gyerekek. Csupán megcsonkított testrészek és szervek maradnak utánuk. Derry gyászol, azután elfeledkezik a tragédiáról, csak hét gyerek képtelen kiverni a fejéből a rettegést. És a bohócot, aki talán felelős mindazért a megmagyarázhatatlan szörnyűségért, ami történt. Harminc évvel később újra találkozik a hét túlélő. Nem véletlenül: a bohóc is visszatért a kisvárosba, és újra áldozatokat keres. Ha ők heten idejében megértik, mi is történt velük három évtizeddel korábban, akkor talán megállíthatják a gonoszt… akinek ezúttal piros krumpliorra, és hatalmas, színes cipője van.

Az - 2. fejezet - Filmkritika (It Chapter Two) 2019

Vin Diesel főszereplésével jöhet Az utolsó boszorkányvadász 2!

Nektek melyik a kedvenc Stephen King filmadaptációtok? Írjátok meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben!

(Történetek és érdekességek forrása)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·