FILMEZZUNK.HU
Minden idők 10 legjobb Will Smith filmje, amit neked is látnod kell

Minden idők 10 legjobb Will Smith filmje, amit neked is látnod kell

23939

3. A függetlenség napja (Independence Day, 1996)

Az idegenek döntöttek: eleget totojáztak Mulder ügynökékkel, eleget bujkáltak a homályzónában, most már ideje előrukkolniuk a farbával: szükségük van a bolygónkra, s minket mint zavaró tényezőt jobb lesz, ha kiiktatnak. A leszámolás napját az amerikai függetlenség napjára időzítik, és derekasan befűtenek nekünk. A helyzet eleinte kilátástalan ugyan, de egy ügyes kezű vadászpilóta és egy számítógépzseni mégis túljár az eszükön.

Ma már szinte elképzelhetetlen, de A függetlenség napjában a speciális effektek 80%-ánál miniatűr modelleket és pirotechnikát alkalmaztak, például a Fehér Ház felrobbantásánál is. A film az egyik legutolsó olyan nagy hollywoodi kasszasiker volt, amihez nem használtak CGI-t, azaz számítógépes grafikát. A függetlenség napja volt az 1996-os év legtöbb bevételt hozó filmje, Will Smith pedig a filmben nyújtott alakításáért ismét jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára. Sajnos az idén bemutatott második epizódban Will nem tért vissza, így nem is tudta azt a magas színvonalat hozni.

2. Bad Boys – Mire jók a rossz fiúk? (Bad Boys, 1995)

Mike Lowrey (Will Smith) és Marcus Burnett (Martin Lawrence) nagyon különböző személyiségek, míg Mike a felvágós szépfiú, Marcus a nagydumás családapa. Nem pusztán barátok, de munkatársaik is, ugyanis együtt dolgoznak a Miami rendőrség kábítószeres osztályán. A rendőrség raktárából valakik ellopnak 100 millió dollárnyi heroint. Az egyik rabló, az egykori zsaru, Eddie Domingez már másnap elkezdi szórni a pénzt, arra viszont nem számít, hogy a luxus prosti, Max, Mike jó barátja, aki értesíti a nyomozót. Sajnos későn érkeznek a helyszínre, a morcos gengszterek mindenkit megöltek, egyedül a mosdóba menekült lányt, Julie-t nem tudták elkapni, aki csak Mike Lowrey-val hajlandó beszélni.

Mike Lowrey szerepét eredetileg Arsenio Hallnak szánták, de amikor Michael Bay elcsípett egy részt a Kaliforniába jöttem (1990) című amerikai vígjáték sorozatból, azonnal Will Smith mellett döntött. Michael Bay elégedetlen volt a forgatókönyvvel, ezért többször is arra biztatta Will Smitht és Martin Lawrence-t, hogy improvizáljanak.

1. A boldogság nyomában (The Pursuit of Happyness, 2006)

Chris Gardner (Will Smith) célja, hogy családját boldognak lássa, hogy megteremtse számukra az anyagi biztonságot, ám valahogy sosem jár sikerrel. Szeme előtt csak a gazdagság képe lebeg, de hiába tesz meg mindent, elkerüli a szerencse. Miután egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, felesége is elhagyja, hátrahagyva ötéves kisfiukat (Jaden Smith). Chrisnek ekkor elege lesz, és egy merész ötlettel áll elő: bróker szeretne lenne. Az álláshoz egy tanfolyamon kell helyt állnia, ehhez azonban fel kell mondania munkahelyén. Míg a brókerkedés “tudományában” egyre mélyebbre ássa magát, anyagilag mélypontra kerül. Fiával kénytelenek várótermekben és menhelyeken meghúzni magukat. Ennek ellenére Chris nem csügged, derűlátón áll hozzá mindenhez, és próbálja bebizonyítani, hogy  minden nehézség áthidalható, csak jókedv és szeretet kell hozzá.

Will Smith ezzel a filmmel került legközelebb ahhoz, hogy elnyerje a legrangosabb díjnak számító Oscar szobrocskát, ugyanis alakításáért jelölve volt és nagy esélyesnek is számított. Chris Gardner fiát alakító Jaden Smith, Will Smith fia, aki nem mellesleg a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díját. A film igaz történeten alapszik!

+1 Kaliforniába jöttem sorozat (The Fresh Prince of Bel-Air, 1990)

A Kaliforniába jöttem című sorozat főhőse Will, aki szülei javaslatára Philadeplhiából Kaliforniába utazik nagynénjéhez és nagybátyjához. A család három, majd négy gyermekről gondoskodik, s Willnek cseppet sem könnyű alkalmazkodni a nagycsaládosok nyüzsgő életéhez…

Will Smith karrierjét ez a sorozat indította be, így nem hagyhattuk szó nélkül. Zseniális sorozat, aminek Will két Golden Globe jelölést is köszönhetett!

Így néznek ki ma A rettenthetetlen szereplői, 28 évvel a bemutató után

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//milos//

Mentés

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·