FILMEZZUNK.HU
Minden idők 10 legjobb Will Smith filmje, amit neked is látnod kell

Minden idők 10 legjobb Will Smith filmje, amit neked is látnod kell

23936

6. Sérülés (Concussion, 2015)

Dr. Bennet Omalu (Will Smith) törvényszéki patológus egy visszavonult híres amerikai focista boncolása után elvégzett vizsgálatok során megdöbbentő agyi elváltozásokat észlel. Vajon a sport során szerzett számos ütközés károsítja az agyat? A nagy hatalmú NFL vezetők ezt természetesen tagadják így az orvosnak meg kell küzdenie felfedezésének elfogadásáért.

Igaz történet alapján készült és eredetileg Ridley Scott rendezte volna a filmet az Exodus: Istenek és királyok (2014) munkálatai után. Végül Peter Landesman végezte el a direktori feladatokat és Will Smith Golden Globe jelölést érdemelt ki alakításáért.

5. A randiguru (Hitch, 2005)

Három megbeszélés, és már meg is oldódott a probléma: ezt ígéri ügyfeleinek a kapcsolatok zökkenőmentesítésével foglalkozó Hitch Hitchens (Will Smith). Mindazok, akik úgy érzik, életük asszonyát vagy urát találták meg, de nem rendelkeznek kellő önbizalommal, vagy nem tudják, hogy kerülhetnének kapcsolatba szerelmük tárgyával, bizalommal fordulhatnak Hitchhez, aki eddig még minden zsák foltját megtalálta. A randidoktor akkor kerül szembe az igazi kihívással, amikor Albert (Kevin James), a túlsúlyos könyvelő a segítségével szeretne utat találni a sokmilliós konszernt öröklő Allegra (Amber Valletta) szívéhez. És ha ez még nem lenne elég nagy feladat, Hitch maga is szerelmes lesz, méghozzá a randikra immúnis Sarába (Eva Mendes).

Will Smith a filmben nyújtott alakításáért újra jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára. Érdekesség hogy Kevin James találta ki az összes tánclépést, amit a Will Smith lakásában játszódó jelenetben adott elő. Egyébként Kevin Jamest szülinapos színészünk ajánlotta Albert szerepére.

4. Sötét zsaruk (Men in Black, 1997)

Jay (Will Smith ) és Kay (Tommy Lee Jones) különleges ügynökök, de nem a CIA-nak vagy az FBI-nak dolgoznak, hanem egy olyan szupertitkos szervezetnek, amelynek az a feladata, hogy a földönkívüliek jelenlétét kísérjék figyelemmel bolygónkon. Jay és Kay galaxis szerte hírhedt bűnüldözők, de vannak, akik így is szembe szállnak velük. Egy intergalaktikus terrorista a Földön tervez megölni két galaktikus nagykövetet. A sötét zsaruk azt teszik, amihez a legjobban értenek, harcba szállnak a gonosztevőkkel.

Will Smith miután elolvasta a forgatókönyvet elsőre visszaadta J ügynök szerepét, ám később a felesége (Jada Pinkett Smith) meggyőzte, hogy mégis vállalja el a szereplést. A színész szót fogadott a feleségének. Valószínűleg nem bánta meg döntését, ugyanis nem csak, hogy 1997 harmadik legtöbb bevételét hozó filmje lett, hanem azóta még két folytatást is megélt.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·