FILMEZZUNK.HU
Kate Winslet 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

Kate Winslet 10 legjobb filmje, amit mindenképpen látnod kell

27275

6. Értelem és érzelem (Sense and Sensibility, 1995)

Jane Austen híres regényét idézi fel ez a film, melyben a tizennyolcadik századi Angliában kísérhetjük végig a Dashwood lányok sorsának alakulását. Apjuk halála után nem örökölhették a családi vagyont, így rokonokhoz kerülnek. Egyetlen lehetőségük, ha ügyesen választanak férjet maguknak. Elinor, az idősebbik lány, úgy véli, a legjobb, ha mindig hideg fejjel az eszére hallgat. Húga, Marianne azonban úgy érzi, érzelmeit kell követnie.

Értelem és érzelem (Sense and Sensibility, 1995)

5. A szabadság útjai (Revolutionary Road, 2008)

Frank (Leonardo DiCaprio) és April (Kate Winslet) Wheeler hét éve alkotnak egy párt. Irtóznak a középszerűségtől és a megfeleléstől, de kapcsolatuk hamarosan unalmassá és szürkévé válik, amikor a kertvárosba költöznek, hogy felneveljék két gyermeküket. April javaslatára Párizsban akarnak új életet kezdeni, de amikor közeleg a döntés ideje, kiderül, hogy valamelyikük inkább a megalkuvást választaná.

A szabadság útjai (Revolutionary Road, 2008)

4. Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

Joel és Clementine találkoznak, megismerik egymást és összekötik életüket. Egy új eljárásnak köszönhetően Clementine kitörölteti emlékeiből Joelt. Amikor a férfi erre rájön, ő is megteszi ugyanezt. Azonban ahogy telik az idő, úgy bukkannak felszínre Clementine foszlányai, s a férfi rádöbben: nem tudja örökre kitörölni Clementine emlékét, mert az iránta érzett szerelme örök és elpusztíthatatlan.

Egy makulátlan elme örök ragyogása (Eternal Sunshine of the Spotless Mind, 2004)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·