FILMEZZUNK.HU
A legjobb indiános filmek

A 10 legjobb indiános film, amit vétek lenne kihagyni

86358

6. Old Surehand (1965)

A történet most Arizonában játszódik, 1860-ban. Az Union Pacifik vonatot banditák támadják meg, egy generálisnak nevezett férfi vezetése alatt, aki hidegvérű gyilkos, fegyvereke ad el az indiánoknak, és gerjeszti a feszültséget köztük és a fehér telepesek között, amivel veszélyezteti az áhított békét. Attól sem riad vissza, hogy provokációképp megölje a komancsi törzsfőnök fiát, és csak Winnetou és Old Surehand segítségének köszönhető, hogy sikerül megfékezni a felbőszült komancsi harcosokat. Old Surehand, aki már évek óta keresi azt, aki kiirtotta a családját, rájön, hogy ezek mögött a rút tettek mögött ugyanaz a férfi áll, és bosszút esküszik.

Old Surehand (1965)

5. Füstjelek (Smoke Signals, 1998)

A Füstjelek főhőse két indiánfiú, s történetük Arizónában játszódik. Victor alkoholista apja még a fiú gyerekkorában elhagyta családját, míg Thomas korán elvesztette szüleit egy tűzesetben. Victor csendes természet, magabiztosságot és erőt sugároz, Thomas meséin keresztül próbál meg kapcsolatba lépni az őt körülvevő világgal. Amikor Victor apja meghal, a fiú legjobb barátja társaságában utazik Phoenixbe, hogy a férfi hamvait hazahozzák.

Füstjelek (Smoke Signals, 1998)

4. Kis Nagy Ember (Little Big Man, 1970)

A 121. életévét betöltött Jack Crabb a világ legidősebb embere. Újságíró érkezik az idősek otthonába, ahol életének utolsó szakaszát tölti, hogy riportot készítsen a férfival. Jack elmeséli életét: 10 éves volt, amikor a csejen indiánok fogságába került, akik indiánként nevelték fel. Élt a fehérek között és az indiánok között is; volt fehér és csejen felesége is. Barátja volt a legendás Vad Bill Hickoknak és túlélte az utolsó nagy indián csatát a Little Big Horn folyónál. Mindez valóság vagy csupán mese? Vajon Jack valóban részese volt ezen eseményeknek, vagy kitalálta mindezt?

Kis Nagy Ember (Little Big Man, 1970)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·