FILMEZZUNK.HU
A legjobb indiános filmek

A 10 legjobb indiános film, amit vétek lenne kihagyni

86356

3. Az Ezüst-tó kincse (Der Schatz im Silbersee, 1962)

Egy tolvajbanda elrabolja az Ezüst-tó kincséhez vezető út térképét a jogos tulajdonosától. Winnettou és Old Shatterhand pedig összefognak, hogy visszaszerezzék a leírást és eljussanak a barlanghoz. “A Sziklás-hegység déli nyúlványai közt van egy szinte megközelíthetetlen tó, melynek nevét sokan hallották, de színét vajmi kevesen látták. Ezüst-tónak nevezték már azok a népek is, akik az indiánok előtt éltek ott. A tó környéke ásványokban gazdag.”

Az Ezüst-tó kincse (1962, Der Schatz im Silbersee)

2. Farkasokkal táncoló (Dances With Wolves, 1990)

Dunbar hadnagy (Kevin Costner), akit az amerikai polgárháború frontjáról helyeztek át a Sedgewick erődbe, hogy ott magányosan állomásozzon, száműzetésében kapcsolatba kerül a közelben táborozó sziú indiánokkal. A sziúk és az amerikai katona először gyanakvással, majd mind inkább elfogadással és nyitottsággal közelednek egymás felé. Dunbar összebarátkozik a törzsfőnökkel, Tíz Medvével (Floyd Red Crow Westerman), a harcossal (Rodney A. Grant), sőt a szerelem is rátalál a sziúk közt nevelkedett fehér nő, Álló Ököl (Mary McDonnell) személyében. Az idill azonban nem tarthat örökké…

Farkasokkal Táncoló (Dances With Wolves, 1990) – Nosztalgia kritika

1. Az utolsó mohikán (The Last of the Mohicans, 1992)

Brit és francia seregek csapnak össze a gyarmatosítás alatt álló Amerika területén. A két hadban álló nemzet csatáiba az amerikai őslakosok is beszállnak. Rajtuk kívül a gyarmatosító telepeseket is harcra kényszerítik. Cora (Madeleine Stowe) és Alice (Jodhi May), egy brit tiszt két lánya veszélybe keveredik, de Sólyomszem (Daniel Day-Lewis) megmenti őket. Sólyomszem szülei telepesek voltak, de a fiú korán árván maradt és a mohikánok között nevelkedett. Cora és Sólyomszem egymásba szeretnek, de a lányra a huron Magua (Wes Studi) is szemet vetett. Szándékai kevésbé romantikusak, pusztán politikai foglyot szeretne szerezni. Az fiataloknak menekülnie kell, de szerencsére számíthatnak barátaik segítségére.

Az utolsó mohikán (1992)

Véletlenül leszúrták a Bridgerton család főszereplőjét

Nektek melyik a kedvenc indiános filmetek? Írjátok meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy pótolhassuk listánkat!

(Történetek forrása)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·