FILMEZZUNK.HU
Jean-Claude Van Damme 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Jean-Claude Van Damme 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

44858

6. Véres játék (Bloodsport, 1987)

Frank W. Dux (Jean-Claude Van Damme) életének legfőbb vágya, hogy részt vegyen a hongkongi titkos kumite bajnokságon. Kisebb-nagyobb nehézségek árán el is jut Hong-Kong-ba, de mivel az USA kormányának alkalmazásában áll, ezért folyamatosan a nyomában vannak a kormány emberei. Végül sikerül mindenkit meggyőznie arról, hogy neki részt kell vennie a “full contact”-os karatebajnokságon és elindul a versenyen.

Véres játék (Bloodsport, 1987)

Van Damme összesen hétszer csinálja meg a filmben, a védjegyének számító spárgát. Az alkotás majdnem a fiókban maradt a forgatás után és a belga színésznek kellet besegíteni a vágásba, hogy megjelenhessen. A produkció megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított “101 Action Movies You Must See Before You Die” (Magyarul annyit tesz: 101 Akciófilm, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben.

5. Dupla dinamit (Double Impact, 1991)

A hongkongi maffia meggyilkolja a féléves ikerpár (Jean-Claude Van Damme) szüleit. A fiúk elszakadnak egymástól, és negyed évszázad is eltelik anélkül, hogy tudnának a másik létezéséről. Amikor a sors újra összehozza őket, két, sok tekintetben különböző természetű testvér találkozik. Egyikükből csempész, a másikból karateoktató lett. A legfontosabb kérdésekben azonban egyetértenek. Így abban is, hogy bosszút kell állni szüleik gyilkosain.

Dupla dinamit (Double Impact, 1991)

Miután a Véres játék (1988) című filmben Jean-Claude Van Damme és Bolo Yeung között szoros barátság alakult ki, Van Damme csak Yeungot tudta elképzelni a negatív figura szerepében. A film költségvetése 15 millió dollár volt, de két evvel a bemutató után világszerte már 100 millió dollár feletti bevetélt hozott. Van Damme saját bevallása szerint valódi személyisége közelebb áll Chadhez mind Alexhez.

4. Kick-boxer – Vérbosszú Bangkokban (Kickboxer, 1989)

Az amerikai kickboxbajnok, Eric Sloan (Dennis Alexio) súlyosan megsebesül, amikor egy mérkőzésen ellenfele, a thaiföldi bajnok tiltott ütésekkel örökre a tolószékbe kényszeríti. Az amerikai fiú bátyja, Kurt (Jean-Claude Van Damme) bosszút esküszik és egy ismert mester, Xian (Dennis Chan) vezetésével edzésbe kezd, s felkészül az életre-halálra szóló revansmeccsre.

Kick-boxer - Vérbosszú Bangkokban (Kickboxer, 1989)

Amikor a Kickboxer kijött, Van Damme, a producer Moshe Diamant és fia elmentek, hogy megnézzék azt a moziban. A mozi zsúfolt volt, minden nő és gyermek éljenzett, amikor a filmben Van Damme spárgázott vagy levette a pólóját. De amikor kimentek, senki sem ismerte fel a színészt, teljesen ismeretlen volt számukra. Diamant odafordult Van Damme-hoz és azt mondta neki: „Tudod, én soha nem vettem ezt észre azon a kazettán, amit mutattál nekem, de igazad van. Meg van az esélyed, hogy sztár legyél… Valahogy találjuk ki, hogyan.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·