FILMEZZUNK.HU
Matthew McConaughey visszautasította minden idők egyik legikonikusabb filmszerepét

Ezért nem kapta meg Matthew McConaughey minden idők egyik legikonikusabb szerepét

7191

Ezért nem kapta meg Matthew McConaughey minden idők egyik legikonikusabb szerepét

James Cameron Titanic-ja tekinthető akár az utolsó klasszikus hollywoodi blockbusterek egyikének is; CGI-trükkök és egy ismert franchise “támogatása” nélkül, mindössze egy évszázadok óta bevált alapfelállással (balsorssal kísért románc), grandiózus díszletekkel és két karizmatikus színész pazar alakításával sikerült behajóznia az örökérvényű alkotások elitligájába. Manapság pedig már senki sem tudná elképzelni a filmet Kate Winslet és Leonardo DiCaprio alakítása nélkül; pedig a direktor eredetileg egy másik színésznek akarta adni Jack Dawson szerepét: Matthew McConaughey-nak.

Matthew McConaughey még idén kiadja memoárját - a színész őszinte vallomása

“Elpróbáltunk pár közös jelenetet Kate Winslettel, de mindketten tisztában voltunk vele, hogy ez nem egy szimpla meghallgatás, hiszen az egészet felvették. Aztán mikor épp távozni készültem, a stáb tagjai odajöttek hozzám, és miután kiléptünk az ajtón, csak annyit mondtak, hogy ez szerintük zseniálisan sikerült”

– mesélte a színész Rob Lowe-nak.

“De tényleg. Szóval biztos voltam benne, hogy az enyém a szerep. Nos, mint később kiderült, tévedtem.”

A legtöbb visszaemlékezés szerint Cameron végül azért gondolta meg magát, mert inkább egy fiatal(osabb) színészt szeretett volna McConaughey helyett. Ekkor hívták fel a figyelmét Leonardo DiCapriora, akit viszont eleinte egyáltalán nem érdekelt a lehetőség.

“Egyszer felolvasta a szövegét, de utána elkezdett bohóckodni és onnantól nem tudtam még egyszer rávenni, hogy a feladatra koncentráljon. Viszont egy töredéknyi pillanatra megnyíltak a mennyek, a felülről érkező fény pedig felperzselte a földet”

– emlékezett vissza anno Cameron, akinek szerencsére végül sikerült rábeszélnie DiCapriot arra, hogy írjon alá a szerepre. A többi pedig, ahogy mondani szokás, történelem.

Megszakad a szív: így néz ki most Bud Spencer sírja

(Via IGN Magyarország)


Article Tags: · · ·