FILMEZZUNK.HU
Gyerekkorunk 18 legkedvesebb filmje, amit sose felejtünk

Gyerekkorunk 18 legkedvesebb filmje, amit sose felejtünk

25248

7. Szabadítsátok ki Willy-t! (Free Willy, 1993)

Elképzelhetetlen barátság, felejthetetlen kaland. Willy, az óceántól és családjától elszakított kardszárnyú delfin a kisvárosi delfinárium látványossága lenne, azonban nem hajlandó a fogságban a turistaszórakoztatásra. A kőszívű tulajdonos a gyilkos bálna elpusztítása mellett dönt. Willy ekkor találkozik egy tizenkét éves utcagyerekkel, akivel gyorsan összebarátkoznak.

Szabadítsátok ki Willyt! (Free Willy, 1993)

8. Egértanya (Mouse Hunt, 1997)

Ernie (Nathan Lane) és Lars (Lee Evans) egy vénséges vén kastélyt örökölnek apjuktól. Első látásra szívesebben cserélnék el egy hamburgerre, ám hamar kiderül, hogy a romos ház valójában építészeti remekmű, s mint ilyen hatalmas kincs. A testvérpár már nyitná is a bukszáját, csupán egy apró egérkét kellene meggyőzniük arról, hogy kívül tágasabb. Ám a rágcsáló kitűnően érzi magát az egértanyán.

Egértanya (Mouse Hunt, 1997)

9. Kettőn áll a vásár (It Takes Two, 1995)

Amanda (Mary-Kate Olsen) és Alyssa (Ashley Olsen) két ugyanolyan kislány, mégsem ismerik egymást. Ám a sors közbelép, mert Alyssa apja, Roger Callaway (Steve Guttenberg) épp elvenni készül a világ legborzalmasabb nőjét Clarice-t (Jane Sibbett), Amanda pedig egy táborba készül elmenni a barátaival, “a félelmetes kastélyba”, ami véletlenül pont Alyssa-ék palotája. Itt ütköznek egymásba, ami nem is annyira meglepő, majd megbeszélik, hogy egy napra helyet cserélnek, ami persze sok bonyodalommal jár.

Kettőn áll a vásár (It Takes Two, 1995)

10. Úton hazafelé (Homeward Bound: The Incredible Journey, 1993)

Két kutyus és egy cica elhatározzák, hogy elszakadnak a gondjukat viselő családtól, és minden akadályt leküzdve megkeresik régi gazdáikat. Nekivágnak tehát a Sierra-hegység vadonjának a három gyerek és szüleik, Laura és Bob nyomát kutatva. Az állatoknak sejtelmük sincs arról, milyen veszélyek várhatnak rájuk, nem ismerik az idegen, vad világot. Bár hármuknak sem együtt, sem külön-külön nem lehet esélye a túlélésre, mégis elszántan követik azt a belső hangot, amely gazdáikhoz vezeti őket.

Úton hazafelé (Homeward Bound, 1980)

11. Reszkessetek, betörők! (Home Alone, 1990)

Kevin (Macaulay Culkin) szülei igazi nagy családi karácsonyra utaznak Párizsba. A felfordulásban végül csak egy “valamit” felejtenek otthon: Kevint. A hatalmas házban magára maradt kisfiú azonban cseppet sem bánkódik. Amikor már unatkozni kezdene, két ügyefogyott betörő mászik be hozzá az ablakon. A srác nem ijed meg tőlük: százféle ravaszsággal és furfanggal bánik el a gazfickókkal.

Reszkessetek, betörők! - 15 érdekesség, amit még biztosan nem hallottál

12. Európai vakáció (European Vacation, 1985)

Griswaldék, az átlag amerikai papa, mama és a két gyerek egy vicces vetélkedőn európai utazást nyernek, de alig teszik be a lábukat a kontinensre, máris kellemetlen kalandba keverednek, majd újabb és újabb kalamajkák következnek.

Európai vakáció (European Vacation, 1985)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·