FILMEZZUNK.HU
15 alacsony költségvetésű film, amely hatalmasat kaszált

15 alacsony költségvetésű film, amely hatalmasat kaszált

10136

Fél Nelson (Half Nelson, 2006)

Dan Dunne sosem alszik kétszer ugyanott. Na nem mintha minden este másik bombázóval bújna ágyba; az éjszakákat otthon tölti, brooklyni lakásában. Néha sikerül pár órára lehunynia a szemét lepedőt sose látott ágyán, vagy egy vacak fotelban – már ha egyáltalán alszik. A film nyitójelenetében Dan (Ryan Gosling) bambán ücsörög dohányzóasztala mellett egy kokó bűvöletében eltöltött éjszaka után; aztán végül csak megmozdul, hogy elhallgattassa a csörgő ébresztőórát. Új nap kezdődik, vele vagy nélküle. És neki töriórát kéne tartania a középsuliban, mint mindig. A szánalmas monotóniából aztán egy nap kizökkenti csinos tanítványa, aki véletlenül tudomást szerez a tanár úr természetének “szívósabbik” feléről…

Fél Nelson (Half Nelson, 2006)

Vénasszonyok nyara (Pranzo di ferragosto, 2008)

A középkorú Giovanni idős édesanyjával, Valeria-val él és gondoskodik róla. Mivel Giovanni a 60-as éveiben jár, Valeria pedig közel a 100-hoz egyiküknek sem egyszerű az élete, ráadásul Valeria a korához képest tele van ötletekkel és tervekkel és így bőven ellátja a fiát feladatokkal. Csak a jól bejáratot szokások és a napirend könnyítnek a kis súrlódásokon. Giovanni sajnos anyagi gondokkal küzd, súlyos hátraléka van a lakbérrel. Nincs más választása, mint elvállalni, hogy a ház főbérlőjének, Luigi-nek az édesanyját vendégül látja a tradicionális olasz ünnepen, augusztus 15.-én.

Vénasszonyok nyara (Pranzo di ferragosto, 2008)

Nader és Simin – Egy elválás története (Jodaeiye Nader az Simin, 2011)

Nader (Peyman Moaadi) feleségével, Siminnel (Leila Hatami) és lányával él együtt Iránban. A család egy nehéz kérdés előtt áll: hagyják el Iránt és Nader magatehetetlen, Alzheimer-kóros édesapját, vagy maradjanak az országban? Simin egyértelműen a válás és a költözés mellett van, hogy jobb jövőt biztosítson lányának, Nader pedig mindent megtenne az apjáért.

Nader és Simin - Egy elválás története (Jodaeiye Nader az Simin, 2011)

Beépülve (Brick, 2004)

Brendan átlagos középiskolai diák, aki egy dél-kaliforniai városban éli mindennapjait. Egy nap azonban exbarátnője eltűnéséről kap hírt, akit hamarosan holtan találnak meg. Brendan nem sokkal korábban beszélt a lánnyal, és tudta, hogy bajban van. Az eset nem hagyja nyugodni, úgy dönt, nyomozásba kezd. Nem sejti azonban, hogy ezzel az alvilág legsötétebb bugyraiba kell leszállnia.

Beépülve (Brick, 2004)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·