FILMEZZUNK.HU
15 alacsony költségvetésű film, amely hatalmasat kaszált

15 alacsony költségvetésű film, amely hatalmasat kaszált

10103

Alacsony költségvetésű filmek, amelyek hatalmasat kaszáltak

A zöld képernyők (CGI) és a 3D korszakában a hihetetlen pompához szoktunk a filmvilágból: elképesztő filmes készletek, fantasztikus látványvilág, különlegesebbnél-különlegesebb effektek és zseniális színészi gárdák. Ezeket összeadva nem kevés pénzről beszélünk. Ami a legszebb a filmtörténelemben, hogy időről-időre akad egy-egy olyan film, amely sikerrel nyűgözi le a filmkritikusokat és nyer meg magának több ezer plusz bemutató termet anélkül, hogy túl sokat belefektettek volna az alkotók. Alábbi cikkünkben olyan alacsony költségvetésű filmeket mutatunk be, amelyek a sokszorosát visszahozták büdzséjüknek.

Nulladik óra (Breakfast Club, 1985)

Öt különc középiskolai diák a rossz magaviseletükért járó büntetésüket töltik szombaton reggeltől a suli könyvtárában. Úgy tűnik, semmi közös nincs bennük, mindegyik utálja a másikat, és nem tud a saját előítéleteitől megszabadulni. A csapatra felügyelő igazgató azonban mint közös ellenség összekovácsolja ezt a nagyon heterogén kis csoportot, barátságok és szerelmek is szövődnek a bezártság 8 órája alatt.

Nulladik óra (Breakfast Club, 1985)

A megálló (Fruitvalle Station, 2013)

A 22 éves afro-amerikai Oscar Grant különös érzéssel ébred 2008. szilveszterének reggelén. A megélhetési gondokkal küszködő, a börtönt is megjárt férfi úgy érzi, változtatnia kell eddigi életén. Elhatározza, hogy jobb fia lesz anyjának, akinek ma van a születésnapja, jobb társa a barátnőjének, és jobb apja a négyéves kislányának. Amilyen jól indul a nap, olyan tragikusan végződik. Grantot egy rendőri intézkedés során lelövik a San Franciscó-i Fruitvale metróállomáson. Halála megrázza Amerikát.

A megálló (Fruitvalle Station, 2013)

Isten hozott a babaházban! (Welcome to the Dollhouse, 1995)

Dawn Wiener hetedik osztályos diáklány egy New Jersey-beli iskolában. Az átlagosnál is jelentéktelenebb, szemüveges csitri céltáblája mindenfajta gúnyolódásnak. Árulkodása miatt osztályfőnöke is megalázza, de otthon sem felhőtlen a világ körülötte, mert szülei balerina testvérét dédelgetik. A fiúk érdeklődésére sem számíthat, így reménytelenül rajong Steve-ért, bátyja zenekarának énekeséért. Egyetlen barátja kábítószer-terjesztés gyanújába keveredik, ezért szökni készül otthonról. Amikor felelőtlensége miatt egy napon eltűnik a húga, úgy tűnik, minden összeomlik a kislány körül…

Isten hozott a babaházban! (Welcome to the Dollhouse, 1995)

A bal lábam (My Left Foot, 1989)

Christy Brownt még saját szülei is gyógyíthatatlannak, mozgássérültnek és gyengeelméjűnek tartják. Egy szép napon azonban a családnak rá kell döbbennie, hogy Christy nemcsak ért, érez, de gondolkodik és iszonyú elszántsággal küzd szerettei elismeréséért. Segítségükkel emberfeletti harcot vív azért, hogy teljes értékű embernek tarthassák.

A bal lábam (My Left Foot, 1989)

Oldalak: 1 2 3 4


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·