FILMEZZUNK.HU

10 fantasztikus film, amit Anne Hathaway miatt szeretünk

44583

6. Egy nap (One Day, 2011)

Egy hűvös nyári estén, 1988. július 15-én Emma és Dexter friss diplomájukkal a kezükben együtt töltenek egy estét. Ez egy olyan kapcsolat kezdetét jelzi közöttük, amely egész életükön át tart. Közös kalandjukba a következő évtizedek egy-egy napján – mindig július 15-én – keresztül nyerünk bepillantást. Látjuk, miként fejlődik barátságuk, hogyan távolodnak el egymástól, kerülnek közelebb, és milyen kihívásokkal kell megküzdeniük az életben.

Egy nap (One Day, 2011)

Tudtad, hogy…?

… a rendező eredetileg nem akart amerikai színésznőt Emma szerepére? De Anne Hathaway Londonba repült egy találkozó kedvéért, ami érzése szerint nagyon rosszul sikerült, de végül megkapta a szerepet.

5. A csajok háborúja (Bride Wars, 2009)

Emma és Liv gyermekkoruk óta barátnők. Egy rugóra jár az agyuk, nincs titkuk egymás előtt. Az esküvőről is ugyanazt gondolják: a legjobb időpont erre június, a legideálisabb helyszín pedig a Plaza Hotel. Arra azért ők sem számítottak, hogy ugyanarra a napra, ugyanarra a helyszínre sikerül szervezniük mindent. A kínos baki persze betesz a barátságnak, ettől kezdve fújnak egymásra. Mit fújnak, háborúznak! Semmitől sem riadnak vissza, hogy eltántorítsák szándékától a másikat. Nem adnak és nem kérnek kegyelmet. Mindent bevetnek, hogy tönkretegyék a volt barátnő nagy napját.

A csajok háborúja (2009)

Tudtad, hogy…?

… Anne Hathaway a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára?

4. A nyomorultak (Les Misérables, 2012)

A Napóleoni háborúkat követő nyugtalan évtizedekben egy megkínzott ember szükségből tolvaj lesz, majd fegyenc, s hiába próbál a helyes úton maradni, a társadalom valahogy mindig gondoskodik üldöztetéséről. Miután rettentő szegénységben próbálta felnevelni nővére hét gyermekét, börtönbe jut lopásért. Szabadulása után immáron jómódú polgárként igyekszik inkognitóban élni, de ismét gályarabságra jut, ahol egy munkásnő leányának gondját is magára veszi, hogy aztán újabb nehéz akadályokat gördítsen elébük a sors.

A nyomorultak (Les Misérables, 2012)

Tudtad, hogy…?

… Anne Hathaway annyira lenyűgöző volt a meghallgatáson, hogy mindenki könnyekig hatódott? Végül Oscar és Golden Globe díjat is kapott alakításáért.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·