FILMEZZUNK.HU
10 Gerard Butler film, amit mindenképpen látnod kell

10 Gerard Butler film, amit mindenképpen látnod kell

54315

3. Géppisztolyos prédikátor (Machine Gun Preacher, 2011)

Amikor az egykori motoros bandatag, Sam Childers meghozza élete legnagyobb döntését, és addigi bűnös életét hátrahagyva Kelet-Afrikába utazik, hogy segítsen újjáépíteni a polgárháború áldozatainak otthonait, elborzadva tapasztalja, hogy miféle szörnyűségekkel kénytelen szembenézni a térség könnyen sebezhető népessége, főként a gyerekek. Sam mindent megtesz azért, hogy árvaházat alapítson ott, ahol a legnagyobb szükség van rá: a Lord’s Resistane Army (LRA) nevű brutális milícia által uralt területen, akik arra kényszerítik a gyerekeket (még tinédzserkoruk előtt), hogy katonák legyenek. Ám Childers nem elégszik meg annyival, hogy megvédje az LRA áldozatait. Fegyveres küldetéseket szervez az ellenséges területekre, hogy visszaszerezze az elrabolt gyermekeket, és hogy újra békét hozzon a szudáni nép és saját maga számára is.

 Géppisztolyos prédikátor (Machine Gun Preacher, 2011)
Tudtad, hogy…?

… Vera Farmiga volt az első választás Lyn szerepére, de terhessége miatt vissza kellett lépnie? Őt váltotta Michelle Monaghan.

2. 300 (2006)

Párszáz spáratia katona a segédcsapatokkal karöltve hősiesen küzd a Xerxes vezette perzsák ellen a Thermopülai-szorosnál, hogy időt nyerjenek a görög seregek egyesítésére. Azonban amikor az ellenség a hátuk mögé kerül, Leonidas és 300 katonája dicső küzdelmükkel örökre beírják nevüket a történelembe.

300 (2007)

Tudtad, hogy…?

… Gerard Butler négy hónapon keresztül átlagosan napi négy órát edzett, hogy felkészüljön Leonidas szerepére?

1. Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen, 2009)

Clyde Shelton (Gerard Butler) rémálomba illő események elszenvedője lesz. 1999 egyik éjszakáján két betörő kirabolja, majd brutálisan megöli a szeme láttára feleségét és kislányát. Az elkövetőket elfogják, azonban a kirendelt ügyész, Nick Rice (Jamie Foxx) vádalkut köt az ügyben, és pont a fő bűnöst engedik szabadlábon. Clyde dühében félelmetes tervet eszel ki, hogy mindenkit megbüntessen, aki az igazságtalan büntető-végrehajtás rendszerét fenntartja és szolgálja.

Törvénytisztelő polgár (Law Abiding Citizen, 2009)

Tudtad, hogy…?

… a film bizonyos jeleneteit valóban börtönben forgatták? A bentlakók állítólag nagyon zavarodottan fogadták, hogy a börtön egy film forgatási helyszínül szolgál.

Mickey Rourke a 80-as évek legsármosabb pasija volt: így tönkretette az arcát a plasztika

Kihagytuk kedvenc filmedet a skót színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Gerard Butler produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Történetek és érdekességek forrása)

//spencer//

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·