FILMEZZUNK.HU
A legjobb repülős filmek

A 10 legjobb repülős film, amit kár lenne kihagyni

91658

6. A Főnix útja /Flight of the Phoenix, 2004/

Hazarendelik a Mongóliában működő olajkutató expedíciót. A teherszállító repülőgép, amely értük jön, rosszabb állapotban van, mint ők maguk. A felszállást követően a pilóta, Frank Towns (Dennis Quaid) kénytelen kényszerleszállást végrehajtani a Góbi-sivatagban. A szerencsétlenség túlélői, néhány csalódott, viharedzett férfi és a szép Kelly (Miranda Otto) nem akarnak a homoktengerben elpusztulni. A gép pilótájának vezetésével a legelképesztőbb terv megvalósítására készülnek: a roncs alkatrészeiből új repülőt építenek.

A Főnix útja /Flight of the Phoenix, 2004/

5. Életben maradtak /Alive, 1993/

1972. október 13-án egy repülőgép – fedélzetén egy Chilébe tartó uruguayi főiskolai rögbicsapattal és kísérőivel – rossz látási viszonyok közé került, és egy vulkán hófödte csúcsába ütközött. A kettétört repülő lezuhant, s bár az utasok és a legénység egy része azonnal meghalt, a szerencsés többség vérző sebekkel és törött csontokkal megúszta a balesetet. A túlélők meleg ruha és élelem nélkül várták a segítséget, de a mentőosztag nyolc napos kutatás után feladta a keresést. Néhány hét után eljött a pillanat, amikor dönteniük kellett. Nem volt más választásuk megtették azt, ami elképzelhetetlen: barátaik holttestéből táplálkoztak. Amikor az időjárási viszonyok megengedték, három fiú elhagyta a tábort, hogy segítséget hozzon. A film az emberi kitartás győzelmének igaz története.

Életben maradtak (Alive, 1993)

4. Con Air – A fegyencjárat /Con Air, 1997/

Cameron Poe, az amnesztiával szabadult rohamosztagos épp hazafele tart a Fegyencjáraton, melyen az ország legelvetemültebb bűnözőivel utazik együtt. A rabok kiszabadulnak, és átveszik a gép felett az irányítást, Poe-nak pedig nem sok ideje marad, hogy visszaszerezze a gépet, mielőtt a rendőrök úgy döntenének, egy ártatlant feláldozva megszabadulnak a fegyencektől.

Con Air - A fegyencjárat (Con Air, 1997)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · ·