FILMEZZUNK.HU
Woody Allen legjobb filmjei

12 Woody Allen film, amit vétek lenne kihagyni

28919

4. Manhattan (1979)

Ike, a tévérendező képtelen a helyes és végleges választásra a számára vonzó nők között, mert egyikük sem képes érzelmeit kielégíteni. Ebben a szomorú kilátástalanságban a New York-i értelmiség egy részének jellegzetes életérzése tükröződik: kulturális csőd, magány, kommunikációs problémák, neurózisok határozzák meg helyzetüket.

Manhattan (1979)

3. Éjfélkor Párizsban (Midnight in Paris, 2011)

Gil (Owen Wilson) és Inez (Rachel McAdams) jegyesek, de párizsi útjuk során egyre világosabbá válik, hogy nem egymásnak lettek teremtve. Gil szívesen élne Párizsban, Inez azonban ezt el sem tudja képzelni. Míg az egyik érzi az esőt, a másik csak elázik. A sorsdöntő fordulatot egy párizsi éjfél hozza el, amikor Gil felfedezi, hogy ha egy bizonyos helyen beszáll egy fiákerbe, visszajut az általa nagy becsben tartott 1920-as évekbe, ahol megismerkedhet az akkori művészóriásokkal, és az igaz szerelemmel is.

2. Hannah és nővérei (Hannah and Her Sisters, 1986)

Három testvér (Hannah, Lee és Holly) és szeretteik (gyerekek, férjek, szeretők) hagyományosan egy asztalnál falják a jobbnál jobb falatokat a hálaadás napján. Közben lepereg két év zűrzavaros szerelmi története, melynek szereplői maguk a vacsoravendégek, a legmerészebb párosításban és felállásban.

Hannah és nővérei (Hannah and Her Sisters, 1986)

1. Annie Hall (1977)

Alvy Singer (Woody Allen) New Yorkban él, 42 éves, és a tv sikeres komikusa. Magánélete mégis kaotikus – éppen most hagyta el barátnője, Annie Hall (Diane Keaton). Alvy életére visszapillantva emlékezik nagy szerelmére, keresve kudarca okát, melyet nehéz gyerekkorában és bonyolult nőkapcsolataiban találja meg.

Annie Hall (1977)

Végre valahára kiderült, hogy karácsonyi sztori-e a Die Hard!

A toplista természetesen saját véleményen alapszik! Ha nem értesz egyet a listával, esetleg kihagytuk a kedvenc darabodat Woody Allen-től, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · ·