FILMEZZUNK.HU
Woody Allen legjobb filmjei

12 Woody Allen film, amit vétek lenne kihagyni

28917

8. Match Point (2005)

Chris Wilton (Jonathan Rhys Meyers), egy volt profi teniszjátékos mindent megtenne a gazdagságért. Egyik tanítványa, Tom (Matthew Goode) pártfogásába veszi, és bevezeti őt az elit körökbe. Itt ismerkedik meg Tom nővérével (Emily Mortimer), akit hamarosan el is vesz feleségül. Ám a helyzet váratlan fordulatot vesz, amikor Chris találkozik Tom menyasszonyával, a csodálatos Nolával (Scarlett Johansson).

7. Lövések a Broadway-n (Bullets over Broadway, 1994)

A gengsztervilág apraja-nagyja megfordul a híres Broadway-show körül. A soron következő sztár a helyi maffiózó cicája, s legfőbb instruktoruk a hidegvérű bérgyilkos.

Lövések a Broadway-n (Bullets over Broadway, 1994)

6. Café Society (2016)

Egy fiatal férfi érkezik Hollywoodba az 1930-as években, abban a reményben, hogy elkezdhet dolgozni a filmiparban. Az ott talált nyüzsgésbe és életformába, mely az egész kor szellemét meghatározza, menten bele is szeret.

5. Kairó bíbor rózsája (The Purple Rose of Cairo, 1985)

Az 1930-as években Cecilia pincérnő egy gyorsbüfében. Erőszakos férje elől a filmek álomvilágába menekül. Amikor egy este ötödször néz meg kedvenc filmjét, a “Kairó bíbor rózsájá”-t, váratlan dolog történik: a főszereplő Tom Baxter kilép a vászonról, szerelmet vall leghűségesebb tisztelőjének, és vele együtt távozik a moziból. A vásznon hátramaradt szereplők idegeskedni kezdenek, minthogy főhős nélkül nem lehet a darabot folytatni. Ekkor elkezdenek a saját értékükön gondolkozni. Ezért aztán a gyártók is izgatottak lesznek, hiszen a saját életüket élő filmbeli figurák veszélyeztetik az üzletet.

Kairó bíbor rózsája (The Purple Rose of Cairo, 1985)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · ·