FILMEZZUNK.HU
10 kötelező film a szerelemről, amit neked is látnod kell

10 kötelező film a szerelemről, amit neked is látnod kell

28616

Filmek a szerelemről

Kevéssé ismert tény, hogy a kapcsolatokról szóló filmek segíthetnek a pároknak a problémák megoldásában, melyekkel együtt szembesülnek, csaknem épp oly hatékonyan, mintha tanácsadókkal találkoznának. Csak annyi a feladat, hogy nézzék meg együtt a választott filmet, majd beszéljék meg, melyek azok a tények, amik akár velük is előfordulhattak. Íme 10 fantasztikus film szerelemről, melyek a legjobbak a párkapcsolati problémákkal küzdőknek.

Ha neked is van kedvenc filmed a szerelemről, kérünk írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

1. Szerelem (Amour, 2012)

A film középpontjában egy egymást kamaszként szerető idős párizsi értelmiségi házaspár áll. Miután az asszony két egymást követő agyvérzésben megbénul és magatehetetlenné válik, férje nem hajlandó feleségét kórházba küldeni, hanem ő maga ápolja.

Szerelem (Amour, 2012)

Tudtad, hogy?

A TimeOut Magazin által megkérdezett színészek szerint minden idők legjobb 100 filmje közül a 74.

2. Kék Valentin (Blue Valentine, 2010)

Cindy (Michelle Williams) és Dean (Ryan Gosling) már régóta házasok, és közösen nevelik kislányukat. Házasságuk azonban válságban van, és már nem is tudják igazán, mi tartja őket össze. Miközben még egy utolsó próbát tesznek, hogy megmentsék kapcsolatukat, megismerjük annak kezdetét is, a megismerkedésük és szerelmük történetét.

Blue Valentine (2010)

Tudtad, hogy?

A hitelesség érdekében Ryan Gosling és Michelle Williams egy hónapra összeköltöztek, közösen jártak bevásárolni, együtt főztek, és azzal is kísérleteztek, hogyan tudnak veszekedni egymással.

3. Mielőtt lemegy a nap (Before Sunset, 2004)

Jesse Wallace (Ethan Hawke) ismét Párizsban jár, ahol épp nagysikerű könyvét mutatja be. A könyvbemutatón a tömegben kiszúrja Céline-t (Julie Delpy), akivel 9 évvel ezelőtt találkozott először, és akiről tulajdonképpen a könyvét írta. Most sincs sokkal több idejük, mint legutóbb: csupán pár óra séta és beszélgetés jut nekik arra, hogy kiderítsék, mit érez a másik.

Mielőtt lemegy a nap (Before Sunset, 2004)

Tudtad, hogy?

Bár a film forgatókönyvét a legjobb adaptáció kategóriájában Oscar-díjra jelölték, a történet valójában eredeti. Azért jelölték mégis ebben a kategóriában, mert az Akadémia szabálykönyve szerint minden filmfolytatás adaptációnak minősül.

4. Szerelmünk lapjai (The Notebook, 2004)

Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) első látásra megkedvelték egymást, és a kezdeti rokonszenvből szerelem alakult ki. Noah csóró munkásgyerek, Allie gazdag felsőosztálybeli értelmiségi lány. Szerelmüket Allie szülei nem nézik jó szemmel, anyja szerint ugyanis a lány sokkal jobbat érdemel, és mindent elkövet, hogy szétválassza őket. Évekkel később Allie és Noah ismét összetalálkozik, és szenvedélyük is fellángol. Allie-nek döntenie kell, hogy kinek vagy minek akar megfelelni. De vajon miért olyan különleges ez a történet, és miért kell ezt minden nap elmondani?

12 érdekesség, amit nem hittél volna a Szerelmünk lapjai című filmről - Ryan Gosling

Tudtad, hogy?

Ryan Gosling a film sok jelenetében improvizált. Közülük sok ikonikussá is vált, például amikor a film végén Allie-nek választania kell a két férfi között és Noah megkérdezi, hogy mit akar a lány.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·