FILMEZZUNK.HU
10 kötelező film a szerelemről, amit neked is látnod kell

10 kötelező film a szerelemről, amit neked is látnod kell

28660

5. Római vakáció (Roman Holiday, 1953)

A fiatal és gyönyörű hercegnő, Anne éppen vakációját tölti Európában. Nem sok kedve van azonban az állandó közszerepléshez, és a sok formalitáshoz, így útjának egy pontján, Rómában, inkább úgy dönt, egy időre elszökik és inkognitóban, a maga kedvére fogja élvezni az európai nagyváros szépségeit. Ekkor akad össze az amerikai újságíróval, Joe Bradley-vel, aki a nagy sztori reményében úgy dönt, egy napot együtt tölt az ifjú trónörökössel.

Római vakáció (Roman Holiday, 1953)

Tudtad, hogy?

A filmet fekete-fehérben kezdték el forgatni, ám ez a rendezőnek nem tetszett. Felvetette a stúdiónak, hogy színesben folytassák a forgatást, ám a Paramount a magas költségekre hivatkozva ezt elutasította.

6. Séta a múltba (A Walk to Remember, 2002)

Landon (Shane West) a középiskolában igazi menő arcnak számít. A legnagyobb örömöt az jelenti számára, ha a gyengébbekkel gonoszkodhat. Ám egyszer balul sül el egy tréfája, és büntetésként közösségi munkát kell végeznie. Részt kell vennie a színdarabban, korrepetálnia kell a többieket, és hasonló, nem túl menő feladatokat kell ellátnia. Eközben ismerkedik meg Jamie-vel (Mandy Moore), aki az iskola csodabogarának számít. A lány elvarázsolja Landont.

Séta a múltba

Tudtad, hogy?

Miután a forgatások véget értek Mandy Moore is megírta a maga listáját azokról a dolgokról, amelyeket szeretne megtenni, mielőtt meghal. Ezek között szerepelt, hogy főiskolára megy és újságírást tanul, sokat utazik és megtanul folyékonyan franciául.

7. Lesz ez még így se! (As Good As It Gets, 1997)

Az egyedül élő Melvin Udall (Jack Nicholson) a világ egyik legkiállhatatlanabb alakja. A kényszeres és mogorva öregember mestere annak, hogy keserítse meg mások életét, és hogyan legyen minél tapintatlanabb. A sors azonban kiszúr vele, és a szomszédját ért támadás miatt neki kell gondját viselnie a festő kutyájának, majd kedvenc pincérnőjének veszik nyoma törzshelyéről. Melvin kétségbeesetten próbálja meg visszazökkenteni életét a rendes kerékvágásba, ám próbálkozásai rendre kudarcba fulladnak. Egy különös hétvége azonban váratlan fordulatokat tartogat a számára.

Lesz ez még így se! (As Good As It Gets, 1997)

Tudtad, hogy?

A legjobb férfi (Jack Nicholson) és a legjobb női (Helen Hunt) főszereplőnek járó Oscar-díjat is elnyerte a film.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·