FILMEZZUNK.HU
Walt Disney 115 éve született

15 meglepő érdekesség, amit biztosan nem tudtál Walt Disney-ről

10234

11. Dumbó (1941)

Walt Disney kedvenc filmje, amit a stúdiója csinált. Ez az egyetlen Walt Disney produkció, amiben a címszereplő nem beszél.

12. Hamupipőke (1950)

Walt kedvenc karaktere volt a címszereplő. Walt Disney legkedvesebb Disney-részlete, mikor Hamupipőke igazi átváltozáson megy keresztül a bál előtt

Walt Disney 115 éve született

13. Banks úr megmentése (2013)

Tom Hanks Walt Disney távoli rokona. Tom Hanks szerette volna megjeleníteni Walt Disney dohányzási szokásait, de a stúdió nem adott rá engedélyt. A Disney mindig titkolta káros szenvedélyét, holott Walt napi 60 szál cigarettát fogyasztott, és ez vezetett halálához 1966-ban.

14. Rejtélyes utolsó szavak

Mielőtt Disney meghalt egy darab fecnire a következő szavakat írta le: Kurt Russel. A színész akkoriban a Disney stúdió gyerekszínésze volt. A mai napig senki sem tudja, hogy a rajzfilmguru annak idején mit akart mondani vagy üzenni ezzel, még maga Kurt Russel sem.

15. Disneyland megszületése

1954-ben bekapcsolódott a televíziózásokba. Ilyen volt például a Mickey Egér Klub. Ekkor kezdte el építeni a szórakoztató parkját, melyet Disneylandnek nevezett el. Amikor a dániai Tivoli-parkban járt, akkor született meg nála Disneyland ötlete. Jelentős mennyiségű pénzre volt ehhez szüksége. A pénzt megszerezte, és a park elkészült. Az egy éves hírverés, és a megnyitó televíziós közvetítése meghozta az eredményt. 1955. július 18-án 30 ezer vendég jelenlétében nyílt meg a park, de állítólag előző nap még lázas munka folyt, például még betonoztak. Az első hat hónapban egymillió látogatója volt a parknak és ez 25 milliós bevételt hozott. A park bevétele folyamatosan nőtt, 1959-ben elérte a 60 millió dollárt.

Walt Disney 115 éve született

A Dallasból ismert szépséges Pamela felismerhetetlenné vált a sok plasztikai beavatkozástól

(Címlapkép forrása; Érdekességek forrás ITT, ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · ·