FILMEZZUNK.HU
Kirk Douglas legjobb filmjei

10 felejthetetlen film a feledhetetlen Kirk Douglas-től

11370

5. A bajnok (Champion, 1949)

A megszállottan sikerre törő, profi ökölvívó egyetlen célja a világbajnokságon való részvétel. Az ökölvívósport korrupcióit és más sötét oldalait ismeri ugyan, de abban a tévhitben ringatja magát, hogy a háttérből irányítókat megnyerheti anélkül, hogy önmagából bármit is fel kellene adnia. Csakugyan káprázatos karriert fut be, de közben eljátssza egyéni boldogságát, és feladja önálló személyiségét.

A bajnok (Champion, 1949)

4. A pénz boldogít (Greedy, 1994)

A család türelmetlenül várja az idős milliomos nagybácsi (Kirk Douglas) halálát. Hogy ki ne csússzon kezükből a hőn áhított örökség, elhívják a távoli városban lakó, kedvenc unokáját, a profi tekejátékos Danielt (Michael J. Fox). A bácsi öreg ugyan, de nem ostoba, átlát nyájaskodó rokonainak praktikáin. Bosszantásukra csinos ápolónőt fogad fel – aki szívesen kezelésbe venné páciensének bankszámláját is.

A pénz boldogít (Greedy, 1994)

3. Némó kapitány (20000 Leagues Under the Sea, 1954)

Az utóbbi időben több hajó esett áldozatául egy különös szörnynek a nyílt tengeren. A haditengerészet hajtóvadászatot indít a szörny ellen, a világ legjobb bálnavadászait hívják össze, hogy halálos sebet ejtsenek a titokzatos lényen. A fiatal Pierre Aronax (Paul Lukas) különös elmélettel lepi meg tudóstársait egyik előadásán. A professzor úgy gondolja, hogy ismeri a különös élőlény titkát. Tudóstársai – édesapja vezetésével – gúnyt űznek a fiatalemberből, aki úgy dönt, itt az ideje, hogy maga induljon el felkutatni a szörnyet.

Némó kapitány (20000 Leagues Under the Sea, 1954)

2. A nap szerelmese (Lust for Life, 1956)

Egy nagy művész, a szörnyű kínokat megélt holland festő Vincent Van Gogh (Kirk Douglas) életét beszéli el ez a felkavaró kép világú, érdekfeszítő és érzelmeket ébresztő film klasszikus, mindvégig hűségesen a valóság tényeihez. Hogyan lett a holland lelkészdinasztia sarjából ellenállhatatlan belső parancs sugallatára olyan ember, akit semmi más nem érdekel, csak hogy fessen? Van Gogh mindössze harminchét esztendőt élt, s ebből tíz évig alkotott. Nyomorgott, magányos és beteg volt. Ma képei nemcsak a leghíresebb múzeumok féltve őrzött darabjai, hanem a világ műkincspiacának dollármilliókért gazdát cserélő verhetetlen sztárjai is. A film alapjául Irving Stone életrajzi regénye szolgált, amelyet a festő és testvére, Theo közötti levelezés ihletett.

A nap szerelmese (Lust for Life, 1956)

1. Spartacus (1960)

Spartacus (Kirk Douglas), a trák gladiátor egy napon megelégeli a szolgasorsot, és úgy dönt, nem csak saját maga, hanem minden társa számára kiharcolja a szabadságot. Felkelést indít, hadsereget szervez, Itália-szerte csatlakoznak hozzá a rabszolgák, akik megelégelték sorsukat. Spartacus és hadserege készen áll arra, hogy megütközzön Róma legvitézebb hadseregével is.

Spartacus (1960)

Terence Hill ma is sokat gondol 2016-ban eltávozott színésztársára és barátjára, Bud Spencerre

Ha vitatkoznál a listával, esetleg megosztanád velünk, hogy neked melyik a kedvenc Kirk Douglas filmed, megteheted hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon a cikk posztja alatt.

(Címlapkép forrása; Történetek forrása ITT és ITT)

//batigoool//

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · ·