FILMEZZUNK.HU
A 12 legjobb Steven Spielberg által rendezett film, amit mindenképpen látnod kell

A 12 legjobb Steven Spielberg által rendezett film, amit mindenképpen látnod kell

29096

4. Kémek hídja (Bridge of Spies, 2015)

A hatvanas években játszódó, megtörtént eseményeken alapuló film történetének főhőse egy ügyvéd, James Donovan (Tom Hanks), akit a CIA arra utasít, hogy védjen meg egy KGB-ügynököt, Rudolf Abelt (Mark Rylance). Miután a szovjetek foglyul ejtenek egy amerikai pilótát, Francis Gary Powerst, az ügyvédnek Kelet-Berliben kell végrehajtania a fogolycserét.

Kémek hídja (Bridge of Spies, 2015)

Negyedjére dolgozik együtt a filmben Steven Spielberg és Tom Hanks, mint rendező és színész. A Kémek hídja mindössze a harmadik, Spielberg-rendezte film, amelynek nem John Williams szerezte a zenéjét (a másik kettő a Párbaj és a Bíborszín volt).

3. Az elveszett frigyláda fosztogatói (Raiders of the Lost Ark, 1981)

Indiana Jones (Harrison Ford) egy nem mindennapi régész, igazi kalandor, aki semmilyen veszélytől nem riad vissza. Egy perui dzsungelben épp egy csapdákkal teli épületben igyekszik megszerezni egy műkincset, azonban  elveszti azt, amely így fő riválisa, Belloq (Paul Freeman) kezében landol. Ezt követően az amerikai titkosszolgálat megbízásából egy egyiptomi ásatás felé veszi az irányt, hogy még a nácik előtt megtalálja az Ószövetségből ismert frigyládát. Azonban nem lesz könnyű dolga, ugyanis a gátlástalan Belloq is a láda megszerzésén munkálkodik.

Az elveszett frigyláda fosztogatói (Raiders of the Lost Ark, 1981)

Spielberg minden jelenetnek felvetette a kamerapróbáját is, nem tudva melyik improvizáció sikerül a legjobban. A felvételekből hetente egyszer filmvetítéssel egybekötött bulit rendezett az egész stábnak. A filmet Tunéziában forgatták, ami során csaknem mindenki lebetegedett, egyedül Steven Spielberg maradt egészséges, állítólagosan azért, mert nem evett a helyi ételekből, csupán az otthonról hozott spagetti konzerveket fogyasztotta.

2. Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

Miután átélték az 1944 június 6-ai normandiai partraszállás borzalmait, Miller százados (Tom Hanks) és maroknyi csapata azt a rendkívül veszélyes feladatot kapja, hogy hatoljon be az ellenséges területre, és hozza vissza James Ryan (Matt Damon) közlegényt, akinek testvérei szinte ugyanabban az időben estek el a második világháború különböző frontjain. Ryan közlegény abban a szerencsében részesül, hogy a szerencsétlenségtől sújtott család utolsó fiaként hazatérhet a családjához. Ehhez azonban először Millernek és emberinek életük kockáztatásával meg kell őt találnia.

Ryan közlegény megmentése (Saving Private Ryan, 1998)

Steven Spielberg kiérdemelte mind az Oscar-, mind a Golden Globe legjobb rendezőnek járó díját. A film alapja valójában egy emlekmű, amit a forgatókönyvíró látott New Hampshire-ben, amit nyolc testvérnek állítottak, akik az amerikai polgárháborúban estek el. A Rotten Tomatoes oldalán 92%-os értékelést kapott 130 kritika alapján. 1998-ban a 2. legtöbb bevételt hozó film volt.

1. Schindler listája (Schindler’s List, 1993)

Oskar Schindler (Liam Neeson) a második világháború során a németek által megszállt Lengyelországba kerül, ahol jó kapcsolatai és ügyeskedése révén megszerez egy gyárat. Zsidó származású könyvelője tanácsára kezd el zsidókat alkalmazni az üzemben, amely kiváló üzleti húzásnak tűnik, ám egy sokkal fontosabb oka is van: az alkalmazásába álló családokat így meg tudja menteni a deportálástól és a biztos haláltól. Az igaz történeten alapuló film egy megható történet arról, hogy egy ember is meg tudja változtatni a történelem menetét, ha képes az önfeláldozásra.

Schindler listája (Schindler's List, 1993)

Steven Spielberg szintén kiérdemelte mind az Oscar-, mind a Golden Globe legjobb rendezőnek járó díját, illetve a legjobb filmnek járó arany szobrocskát is megnyerte az alkotás. Az eredeti listát a Schindler alkalmazásában álló zsidókról 1999-ben találták meg Schindler hildesheimi lakásának padlásán egy bőröndben, egyéb kéziratokkal együtt. A rendező, Steven Spielberg nem kapott fizetést a filmért. A munkadíjat azért utasította vissza, mert azt “véres pénznek” tartotta.

+1) Ready Player One (2018)

A hatalmas sikerű regényből maga Steven Spielberg készített filmet, amely a mester nevéhez és a történethez méltó látványorgiát kínál: a segítségével rácsodálkozhatunk arra, hogy milyen lesz a Föld 20 év múlva – és milyen csodákra lesz képes a virtuális valóság.

Ready Player One (2018) - Kritika

A toplista kizárólag saját véleményen alapszik! Ha nem értesz egyet a listával, esetleg kihagytuk a kedvenc darabodat tőle, írd meg nekünk hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben.

Tudta? Dolph Lundgren a világ legokosabb színésze

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · ·