FILMEZZUNK.HU
15 Brad Pitt film, amit mindenképpen látni kell

15 Brad Pitt film, amit mindenképpen látni kell

48276

5. Ocean’s Eleven – Tripla vagy semmi (Ocean’s Eleven, 2001)

Három szabály van. Az első: senki ne sérüljön meg, a második: senkit ne érjen kár,a harmadik:  játssz úgy, mintha nem volna veszteni valód. Danny Ocean 24 órával feltételes szabadlábra helyezése után már készül a legújabb nagy dobására. Egy bokszmeccs éjszakáján Las Vegas három legnagyobb kaszinóját akarja kirabolni. Bandája válogatott fenegyerekekből áll, akik mind profik, és a pénzért bármire képesek. A tét 150 millió dollár – de többről szól ez az egész. A kaszinók tulajdonosa ugyanaz az ember, és ez az illető történetesen Ocean ex-feleségével jár.

Ocean's Eleven - Tripla vagy semmi (Ocean's Eleven, 2001)

A rendező eredetileg fekete-fehérben akarta forgatni a filmet, de a Warner Brothers ezt csak akkor engedélyezte volna, ha drasztikusan csökkent a büdzsén, úgyhogy végül színesben forgott a film. 2001-ben a 5. legtöbb bevételt hozó film volt.

4. Blöff (Snatch, 2000)

A sok szálon futó történetben szerepet kap egy hatalmas 84 karátos gyémánt, egy kutya, egy illegális bokszmeccseket szervező kegyetlen maffiózó, két pitiáner ügyintéző, egy keménykezű roma boxoló egy lakókocsi-parkból, vagyis a londoni alvilág számtalan rosszarcú és/vagy szerencsétlen figurája. A különböző történetek végül a gyémánt utáni véget nem érő hajszában futnak össze, a kevésbé szerencséseknek azonban az életükért kell menekülniük.

Blöff (Snatch, 2000)

Brad Pitt karakterét a A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső című filmet ért kritika ihlette, ugyanis az említett filmben azt kifogásolták a legtöbben, hogy a különböző brit akcentusok miatt nem lehet érteni a karaktereket. Ezért aztán Guy Ritchie, a direktor előállt egy olyan karakterrel, amit nemhogy a nézők, de még a film szereplői sem értenek.

3. Becstelen brigantyk (Inglourious Basterds, 2009)

Quentin Tarantino filmje a II. világháború ideje alatt, Franciország német megszállásának első évében játszódik. Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent) családját a lány szeme láttára végzi ki Hans Landa (Christoph Waltz) náci ezredes, melyet követően Shosanna Párizsba menekül, ahol ahol új identitásra tesz szert, és egy mozi tulajdonosa és üzemeltetője lesz. Eközben a “Brigantyk” névű osztag Aldo Raine (Brad Pitt) hadnagy vezetésével csatlakozik Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger) német színésznőhöz és titkosügynökhöz egy akcióban, melynek célja a Harmadik birodalom vezetőinek kiiktatása. Egy mozi bejáratánál végül összefutnak a szálak, ahol Shosanna a saját bosszútervét készül végrehajtani.

Brad Pitt állítólag öt üveg bort és némi kannabisz elfogyasztása után bólintott csak rá a szerepre. A Pitt által használt olasz név a film vége felé (Enzo Gorlami) utalás az eredeti Inglorius Bastards film (magyar címe: Az az átkozott páncélvonat) rendezőjének, Enzo G. Castellari nevére.

2. Hetedik (Se7en, 1995)

David Mills (Brad Pitt) újonc nyomozó és társa, a nyugdíjba készülő William Sommerset (Morgan Freeman) egy elvetemült sorozatgyilkos után nyomoz, aki a bibliai hét fő bűn szerint szedi áldozatait, és kegyetlensége nem ismer határokat. Módszerei nem csak a fiatal, lobbanékony nyomozót döbbentik meg, hanem sokat látott, higgadt társát is. A nyomasztóan izgalmas történet olyan végkifejletet tartogat, ami valóban csak egy zseniális bűnöző elvetemült tervében valósulhat meg.

Hetedik (Se7en, 1995)

Denzel Washington visszautasította a szerepet, amit végül Brad Pitt kapott meg, mert túl sötétnek és gonosznak találta a történetet. Döntését saját bevallása szerint a film bemutatása után megbánta. A jelenetben, mikor Mills megszállottan üldözi a gyilkost az esőben, Brad Pitt úgy megcsúszott, hogy egy autó szélvédője súlyosan felsértette a karját. A sérülést beleírták a filmbe.

1. Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

Jack (Edward Norton) terápiás csoportokba jár, mégsem kerül közelebb önmagához és embertársaihoz. Összebarátkozik Tylerrel (Brad Pitt), aki egy különös, titkos társaság megalapításával próbál úrrá lenni a világ káoszán. A Harcosok klubjának híre hamar elterjed az egyre intenzívebb élményekre vágyó yuppie-k között. A fiúk barátságának Marla (Helena Bonham Carter) vet véget, aki kétségbe vonja Tyler erőltetetten férfias ideológiáját.

Harcosok klubja (Fight Club, 1999)

Brad Pitt, hogy valóságosabban alakítsa Tyler karakterét, egy fogorvossal szedetett ki egy darabot a fogából. A forgatás előtt Pitt és Edward Norton is ökölvívó leckéket vett, míg a forgatása alatt megtanultak szappant készíteni. Az egyik jelenet forgatása előtt David Fincher azt súgta Edward Nortonnak, hogy valóban üsse fülön Brad Pittet. Pitt fájdalmas kiáltásai valóságosak.

Gyönyörű nővé vált Antonio Banderas 27 éves lánya – Friss fotókon az elbűvölő Stella Banderas

Még egyszer megjegyeznénk, hogy toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Brad Pitt produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt; Érdekességek forrása)

//batigoool/

Mentés

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·