FILMEZZUNK.HU
15 Brad Pitt film, amit mindenképpen látni kell

15 Brad Pitt film, amit mindenképpen látni kell

48275

10. Benjamin Button különös élete (The Curious Case of Benjamin Button, 2008)

Bejamin Button (Brad Pitt) különös körülmények között született – és még különösebb élet jutott neki. Amikor ismeretlen kezek későbbi nevelőszülei küszöbére helyezik pólyáját, egy aggastyán újszülöttet bíznak a sorsra. A fiú csöpp, de nyolcvan éves. Őszen, kopaszon, meggörnyedve jár iskolába, ám ahogy telik az idő, izmai ruganyosabbá, bőre simábbá, arca mosolygósabbá válik. Számára visszafelé járnak az órák. Csak egy barátja van: egy a kislány, aki meglátja a vén ifjoncban a lehetetlen szépségét – és kitart mellette élete végéig.

Brad Pitt a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az Oscar-, és a Golden Globe legjobb színésznek járó díjára. Pitt szinte minden nap 5 órát töltött a sminkszobában.

9. 12 majom (Twelve Monkeys, 1995)

1997-ben csak a világ lakosságának 1% élte túl a nagy vírusjárványt. 38 évvel később újabb járvány fenyegeti a túlélőket, életbenmaradásuk attól függ, hogy James Cole-nak (Bruce Willis) sikerül-e információkhoz jutnia a a vírus természetéről. Ehhez azonban vissza kell utaznia a múltba, küldetése pedig már az elején nem várt akadályokba ütközik: nem 1996-ba, hanem 1990-be érkezik. Ahelyett, hogy szabadon kereshetné a vírus mintáit, elmegyógyintézetbe zárják. Egyetlen ember hisz neki, az intézetben dolgozó pszichológus, Kathryn Railly (Madeleine Stowe), akinek segítségével talán sikerül a járvány kirobbantásáért felelős 12 Majom Hadseregének nyomára bukkannia.

12 majom (Twelve Monkeys, 1995)

Brad Pitt a filmben nyújtott alakításáért kiérdemelte a Golden Globe legjobb férfi epizódszereplőnek járó díját. Ugyanebben a kategóriában Oscarra is jelölték, bár ott elhappolták előle az arany szobrocskát. Terry Gilliam, a rendező attól tartott, hogy Brad Pitt nem fogja tudni előadni a karakteréhez illő ideges és gyors beszédstílust. Beszédtanárhoz küldte, de végül egyszerűen elvette a cigarettáit, és így Pitt pont úgy viselkedett, ahogy Gilliam szerette volna.

8. Mr. és Mrs. Smith (Mr. & Mrs. Smith, 2005)

Milyenek a kilátások, ha egy unalomba fulladt házasság résztvevői egymás kiiktatására kapnak felhatalmazást munkaadóiktól? Smith-ék teljesen hétköznapi családot alkotnak: kissé gazdagok, kissé unatkoznak – igazából még a limlomos garázsban és az elektromos sütőben rejtegetett fegyverarzenál sem túlságosan zavarja meg az “amerikai álomcsaládokról” alkotott képet. Ellenben John (Brad Pitt) és Jane Smith (Angelina Jolie) annyira profi bérgyilkosok, hogy még egymás karrierjéről sem tudnak, hiszen beszélgetni inkább csak a házaspár-békítő munkatárssal szoktak; így igencsak meglepődnek, amikor következő célpontjukban egymás megvetett ábrázatát ismerik fel.

Brad Pitt - Mr. és Mrs Smith /Mr. and Mrs. Smith, 2005/

Eredetileg Johnny Depp és Catherine Zeta-Jones játszották volna a két főszerepet. Brad Pitt a forgatás közepén három hónapra félbehagyta a projektet egy másik film forgatása kedvéért. Miután Nicole Kidman visszalépett a szereptől, Pitt állítólag otthagyta a projektet, és csak azután gondolta meg magát, hogy megtalálták Kidman utódját Angelina Jolie személyében.

7. Harag (Fury, 2014)

A második világháború a végéhez közeleg, ezt a katonák hangulatán és állapotán is érezni lehet. Don Collier (Brad Pitt) őrmester, vagy ahogy a beosztottjai nevezik, Wardaddy az ellenséges vonalak mögött állomásozik. A kimerítő küzdelemhez csatlakozik egy újonc, Norman (Logan Lerman) is. Az ötfős csapat egy Sherman típusú tankkal vonul csatába, de a túlerő nem kecsegtet túl sok jóval. A fiatal srác számára minden új, a harctér, a pszichikai terhelés és  a Harag nevű tank fedélzete egyaránt. Wardaddy pártfogásába veszi a fiút, hogy együtt vészeljék át a szörnyű háborút. Mind tudják, hogy nem sok esélyük maradt a túlélésre, de bíznak egymásban, tapasztalataikban, és a tankban.

A film szereplői a forgatás megkezdése előtt egy hetes kiképzőtáborban vettek részt, amely alatt végig a tankban aludtak és le kellett adniuk a mobiltelefonjaikat. Ez a második eset, hogy Brad Pitt második világháborús katonát alakít. Korábban a Becstelen brigantykban (2008) láthattuk hasonló szerepben.

6. Pénzcsináló (Moneyball, 2011)

Billy Beane (Brad Pitt) élete a baseball. Valaha sportolói karrierről álmodott, ám nem sikerült a legjobbak közé kerülnie. Munkája így is a sportról szól, ő az Oakland A’s baseballcsapat vezetője. Mivel kis költségvetésű csapatról van szó, nem sok eséllyel szállnak ringbe a trófeákért. Ekkor Beane  megismerkedik Peter Brand (Jonah Hill) statisztikussal, aki bemutatja neki elméletét. Eszerint, ha pusztán a játékosok évek alatt gyűjtött statisztikáiból indulnak ki, kevés pénzből egy remek csapatot tudnak összeállítani. Kezdetben rengeteg ellenállásba ütköznek, de úgy tűnik, az ötlet sikeres lehet.

Pénzcsináló (Moneyball, 2011)

Brad Pitt a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az Oscar-, és a Golden Globe legjobb színésznek járó díjára. A valós eseményeket feldolgozó produkciót a Rotten Tomatoes kritikaösszegző  oldalán 94%-ra értékelték 241 kritika alapján. A filmet eredetileg baseball játékosokkal akarták leforgatni, később azonban a színészek mellett döntöttek.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · · · · · · · ·