FILMEZZUNK.HU
Tudta? Eredetileg sokkal durvább befejezést szántak A nyolcadik utas: a Halál című filmnek

Eredetileg sokkal durvább befejezést szántak A nyolcadik utas: a Halál című filmnek

6730

Eredetileg sokkal durvább befejezést szántak A nyolcadik utas: a Halál című filmnek

Nem sok annyira meghatározó sci-fi létezik a mozik történelmében, mint A nyolcadik utas: a Halál. Ridley Scott 1979-ben új stílust teremtett időtlen klasszikusával, amely még most, bő negyven évvel később is ugyanolyan hátborzongató mint akkor volt. Ám azt kevesen tudják, hogy a rendező eredeti elképzelése még annál is durvább volt, mint ami végül a mozikba került.

Alien - A nyolcadik utas a halál (Alien, 1979)

A nyolcadik utas: a Halál története a távoli jövőbe repíti a nézőket. A Nostromo űrhajó legénysége épp békésen szundikál a speciális kapszulákban, amikor a hajó különös vészjelzést fog. A legénységet felébresztik, ők pedig útnak indulnak egy nem túl távoli bolygóra, ahonnan a jelzést kapták. Ott aztán egy idegen űrhajóra bukkannak, ahol különös tojások százait fedezik fel. Az egyik ilyen tojásból egy fura lény rátapad az egyik űrhajós arcára, és ezzel kezdetét veszi a mozitörténelem egyik legfeszültebb macska-egér játszmája a Nostromo fedélzetén.

A filmet és annak folytatásait mindenki jól ismeri. Azt viszont kevesebben, hogy Ridley Scott eredeti befejezés-ötlete alapján akár soha nem is készült volna folytatás. Vagy legalábbis nem olyan, amilyenek végül készültek. A rendező ugyanis sokkal durvább befejezést szánt a történetnek.

A nyolcadik utas: a Halál /Alien, 1979/

A film végén Ripley kilöki a világűrbe az idegent, ő pedig a sodródó mentőhajójában gyorsan bepattan a hibernáló kapszulába, hogy esélye legyen túlélni, amíg egyszer majd valaki rátalál. Csakhogy Ridley Scott nem lett volna ennyire kegyes a főhőssel. Az ő elképzelése szerint ugyanis az idegen akkor támadt volna rá Ripley-re, amikor az az űrhajót vezeti, és letépte volna a fejét. A hullát pedig félrehajítva elfoglalta volna a helyét, hogy aztán Ripley hangját utánozva rádión hívja fel a Földet, hogy ő akkor hazatér.

Szerencsére a Fox stúdió vezetői azonnal lesöpörték az asztalról a rendező ötletét, így abból végül nem lett semmi. Elmondása szerint még az is felmerült, hogy kirúgják, ha nagyon erőlteti, ezért inkább maradtak a finomabb és a folytatás lehetőségét jobban támogató befejezésnél.

Így kötött barátságot a legendás páros, Bud Spencer és Terence Hill

(Via mafab.hu)


Article Tags: · ·