FILMEZZUNK.HU
Filmek váratlan befejezéssel

10 nagyszerű film a legváratlanabb befejezéssel

25424

A doboz /The Box, 2009/

Egy újabb alkotás a filmvászonra, melyben filozófiai kérések halmaza várja a türelmes gondolkodók megoldását. Egy különös csomag története nyomógombbal és egy még különösebb, titokzatos tulajdonossal igencsak emlékeztet egy példázatra, mely a világos és határozott erkölcsi igazság hiányát helyezi középpontba. Az emberek „dobozokban” dolgoznak és élnek, még a föld alá is azokban kerülnek haláluk után, de vajon ki meri megnyomni a gombot?

A doboz (The Box, 2009)

Oldboy /Old Boy, 2003/

Oldboy jó példa a mostanában készült, kiváló minőségű dél-koreai filmekre. Park Chan-wook rendező rávilágít arra, hogy az élet olyan, mint egy sakkjátszma – mindig csak egy lépésed van, hogy mindent elveszíts vagy előnyre tegyünk szert. Minden tettünket és szavunk jó alaposan át kell gondolnunk. Máskülönben sakkmattot kapnánk.

Oldboy (2003)

Fekete hattyú /Black Swan, 2010/

Egy közel tökéletes pszichológiai dráma hihetetlen színészi játékkal – Natalie Portman a főszereplő, Nina Sayers alakításáért nyerte el eddigi egyetlen Oscar-díját-, elképesztő légkörrel, csodálatos filmzenével és rengeteg érzelemmel. Azt a kérdést veszi górcső alá, hogy a lelki egyensúly vagy a tökéletes képzelőerő-e a fontosabb.

Fekete hattyú (2010)

Holtodiglan /Gone Girl, 2014/

David Fincher műve egy enyhén humoros, talán egy kicsit túl nyálas, de elragadó. A néző állandóan a szék szélén mocorog idegesen, mert esélye sincs kitalálni a végét. Ezt a feszültséget azonban nem a szorongás, hanem az a megdöbbenés váltja ki, hogy az életben tényleg bármi megtörténhet. Egy bepillantás a modern társadalom hibáiban.

TOP15 - Elgondolkodtató filmek

Római vakáció /Roman Holiday, 1953/

Utolsóként jöjjön egy frissítő emlék a régmúltból, egy igazi remekmű. A becsületesség és szerelem, valamint a jó sztori esélye között egyensúlyozó újságíró (Gregory Peck) és a hétköznapi világ dolgaiban tapasztalatlan Ann hercegnő (Audrey Hepburn) egyszer fel kell, hogy ébredjen a csodálatos álomból. Romantikus filmeket meghazudtoló életszerű befejezés tanúi lehetnek a nézők.

Római vakáció (Roman Holiday, 1953)

Macaulay Culkin az apja féltékenysége miatt vonult vissza 14 évesen a színészkedéstől

//Jana//

Mentés

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · · · ·