FILMEZZUNK.HU
Ralph Fiennes legjobb filmjei

8 Ralph Fiennes film, amit vétek lenne kihagyni

32895

4. A Grand Budapest Hotel (The Grand Budapest Hotel)

A film valahol Európában, a képzeletbeli Zubrowka köztársaságban játszódik a két világháború között. Itt áll egy nagy hírű luxushotel, a Grand Budapest, akinek a vendégei mind arisztokraták és vénkisasszonyok. Gustave (Ralph Fiennes), a főportás minden vendéggel és alkalmazottal jó kapcsolatot ápol. Az ő munkáján áll vagy bukik a hotel hírneve. Az egyik nap új küldönc érkezik, Zero Musztafa (Tony Revolori), akivel különös kalandba keverednek. Gustave kétes körülmények között örököl egy felbecsülhetetlen értékű festményt, amiről a család többi tagja nem igazán akar lemondani.

3. Az elszánt diplomata (The Constant Gardener, 2005)

Tessa Quayle (Rachel Weisz) politikai aktivista gyilkosság áldozata lesz Kenyában. Bár a nyomok hirtelen felindulásból elkövetett bűntettre utalnak, a meggyilkolt nő férje, Justin (Ralph Fiennes), aki Nagy-Britannia megbízásából végez hivatali munkát, úgy dönt, nyomozásba kezd, és kideríti, mi is állt valójában a háttérben. Ahogy mélyebbre ássa magát, úgy válnak egyre nyilvánvalóbbá egy vészjósló összeesküvés szálai. Hamarosan az ő élete is veszélybe kerül.

Az elszánt diplomata (The Constant Gardener, 2005)

2. A napfény íze (Sunshine, 1999)

A 19. század végén a dédnagyapa egy gyomorkeserű receptjével megalapozza a család anyagi jólétét egy gyomorkeserű receptjével. A nagyapa bírói székbe kerül. Fiát is jogi pályára szánja, de annak karrierje a zsidótörvények miatt veszélybe kerül, így családja és sportkarrierje érdekében kikeresztelkedik. A holokauszt az olimpiai bajnok vívót sem kíméli. Fia végignézi apja kínhalálát, s leküzdhetetlen bosszúvágy ébred benne.

A napfény íze (Sunshine, 1999)

1. Az angol beteg (The English Patient, 1996)

Almásy László gróf (Ralph Fiennes) nyughatatlan lélek volt, tipikus vérbeli kalandor, nagyjából az utolsó a fajtájából. Miközben javában tombol a második világégés, a sivatagi térképészet Észak-Afrikába vezérli. Ám hősünk szíve rövidesen ellágyul és szenvedélyes szerelmi viszonyba bonyolódik barátja nejével. Tragikus szerelmének történetét újra átéli miközben egy önzetlen és nagylelkű ápolónő karjai között haldoklik.

Az angol beteg (The English Patient, 1996)

Le a kalappal! Lucy Liu 54 évesen is bomba formában van

Toplistánk kizárólag saját véleményen alapszik!

Kihagytuk kedvenc filmedet a szülinapos színésztől? Kérünk írd meg hozzászólásban, vagy Facebook oldalunkon kommentben, hogy neked mely Ralph Fiennes produkció nyerte el legjobban a tetszésedet!

(Címlapkép forrása; Történetek forrása itt és itt)

//batigoool//

Mentés

Oldalak: 1 2


Article Tags: · · · · · · · · · · · ·