FILMEZZUNK.HU
Jon Voight 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Jon Voight 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

4367

6. Lázadás (2001)

Egy Varsóhoz közeli faluban egy csapat fiatal diák emigrálni készül Palesztinába. A gettóba telepítés azonban meghiúsítja tervüket. Mikor tudomást szereznek a tömeges deportálásokról, ellenállási mozgalmat szerveznek a gettón belül felállított főhadiszálláson. A Varsói Gettó lakói majdnem egy hónapig tartották vissza a nácikat. Házilag készített bombákkal, csempészett fegyverekkel és hősies elszántsággal vívtak meg elnyomóikkal.

Jon Voight 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Tudtad, hogy…? 

A filmben nyújtott alakításáért Emmy-díjra jelölték Jon Voight színészt a legjobb férfi epizódszereplő kategóriában, ám azt végül nem ő nyerte meg.

5. A nemzet aranya (2004)

Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) archeológus – családja hét korábbi generációjához hasonlóan – egy különös kincs megtalálására szenteli életét. A Gates család titkos legendája úgy tartja, hogy George Washington, Thomas Jefferson és Benjamin Franklin Amerika Függetlenségi háborúja idején egy jelentős arany-tartalékot rejtett el “szűkösebb napokra”, és az arany rejtekhelyéhez az Alkotmány, valamint a Függetlenségi Nyilatkozat eredeti példányaiban található titkos utalások vezetnek el. Gates-nek nincs semmilyen kézzelfogható bizonyítéka arra, hogy a legendának bármilyen valóságalapja lenne, mégis teljes erőbedobással fog hozzá a titkos kód feltöréséhez és a kincs megtalálásához. Hamarosan azonban mások is értesülnek a kincsről, és megindul a hajtóvadászat.

A nemzet aranya (National Treasure, 2004)

Tudtad, hogy…? 

Ben, Patrick és John Gates mind az alapítóatyákról kapták nevüket (Benjamin Franklin, Patrick Henry és John Adams). Abigail Chase neve pedig Abigail Adams és Samuel Chase neveiből lett összevonva.

4. Szökevényvonat (1985)

Akár az állatokkal, úgy bánik az alaszkai szuperbiztonságos börtön igazgatója az elítéltekkel. Két veszélyes bűnözőnek, Mannynek és Bucknak azonban mégis sikerül megszöknie. A két menekülő felkapaszkodik az arra haladó, egymáshoz kapcsolt mozdonyokra. A szökevény vonat segítségével a két mindenre elszánt elítélt és az általuk túszul ejtett fiatal nő megkísérli a lehetetlent: élve kijutni a jeges pokolból. A mozdonyvezető szívrohamot kap, a szerelvény elszabadul. Ráadásul az őket mindig is gyűlölő, ugyanakkor tőlük nem sokban különböző igazgató a nyomukban van.

Jon Voight 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Tudtad, hogy…? 

Felkészülve Manny szerepére, Jon Voight felkereste a San Quentin börtönt, és eltöltött egy kis időt a foglyokkal. Néhányukkal közülük még évekkel később is tartotta a kapcsolatot.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·