FILMEZZUNK.HU
Jon Voight 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Jon Voight 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

4366

3. Mission: Impossible (1996)

Az információk feketepiacán jelentkezik egy volt szovjet kém, akinek nélkülözhetetlen adatok vannak a birtokában. A világ csúcsügynökeinek listája minden országot érdekel. Mindenki szeretné megszerezni az adatok, és az árulót elhallgattatni…

Jon Voight 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Tudtad, hogy…? 

Bruce Willis, John Travolta, Mel Gibson, George Clooney és Nicolas Cage is esélyes volt a főszerepre, amit végül Tom Cruise kapott meg és tett kultikussá.

2. Hazatérés (1978)

A történet egy katonai kórházban kezdődik, ahol a “hősök” hordágyakon, tolószékben vagy mankón közlekednek. Míg férje a frontra repül, Sally, a naiv tisztfeleség a kórházban akar jótékonykodni. Itt találkozik volt iskolatársával, Luke-kal, aki frontszolgálata következményeként csípőtől lefelé bénán tengeti életét, és környezetére csak zavart cinizmussal tud reagálni. Kettejük között gyengéd szerelmi viszony alakul ki. Amikor Sally férje hazatér, mindketten tudják, hogy kapcsolatuk véget ért. Sally azonban az eltelt idő alatt rengeteget tanult a háborúról és az emberekről, erősebb és kritikusabb lett.

Jon Voight 10 legjobb filmje, amit vétek lenne kihagyni

Tudtad, hogy…? 

A legjobb férfi (Jon Voight) és a legjobb női (Jane Fonda) főszereplőnek járó Oscar-díjat is elnyerte.

1. Éjféli cowboy (1969)

A jóképű Joe Floridából New Yorkba utazik, hogy selyemfiúként csinálja meg a szerencséjét; magasröptű tervei azonban meghiusulnak. Az utcán megismerkedik Ratso Rizzóval, egy kicsi, a tüdőbajtól meggyötört csirkefogóval, aki “manager”-je és barátja lesz. Ratso arról álmodozik, hogy Floridában megkopasztja a pénzarisztokráciát, azonban a halálos beteg csirkefogó célját már soha sem éri el.

Éjféli cowboy (Midnight Cowboy, 1969)

Tudtad, hogy…? 

A filmben szóba kerül a híres western-színész, John Wayne is. 1969-ben Dustin Hoffmant és Jon Voight-ot egyaránt jelölték a Legjobb férfi főszereplő Oscar-díjra, ám a szobrot pont a filmben is említett John Wayne kapta meg A félszemű sheriffben nyújtott alakításáért.

//Szerző: spencer//

Patrick Swayze felesége a mai napig nem tudta túl tenni magát férje tragikus elvesztésén

(Történetek forrása)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·