FILMEZZUNK.HU
A legjobb szerelmes filmek

10 szerelmes film, amit még a pasik is imádnak

51291

5) Lesz ez még így se! (As Good As It Gets, 1997)

Az egyedül élő Melvin Udall (Jack Nicholson) a világ egyik legkiállhatatlanabb alakja. A kényszeres és mogorva öregember mestere annak, hogy keserítse meg mások életét, és hogyan legyen minél tapintatlanabb. A sors azonban kiszúr vele, és a szomszédját ért támadás miatt neki kell gondját viselnie a festő kutyájának, majd kedvenc pincérnőjének veszik nyoma törzshelyéről. Melvin kétségbeesetten próbálja meg visszazökkenteni életét a rendes kerékvágásba, ám próbálkozásai rendre kudarcba fulladnak. Egy különös hétvége azonban váratlan fordulatokat tartogat a számára.

Lesz ez még így se! (As Good As It Gets, 1997)

6) Idétlen időkig (Groundhog Day, 1993)

Phil Connors (Bill Murray) egy magának való, mogorva, cinikus időjárás bemondó egy pittsburghi tévécsatornánál. Egyik nap azt a feladatot kapja, hogy utazzon el egy pennsylvaniai kisvárosba, Punxsutawney-ba, és stábjával együtt vegyék fel, amint 1993. február 2-án, a tél végén a város híres mormotája előjön odújából. A mormota azonban nem bújik elő, ráadásul havazni kezd. Másnap reggel különös dolog történik: úgy érzi megismétlődik vele az előző nap, sőt a következő nap sem változik, megint minden hajszálra pontosan úgyanúgy történik.  Phil kezd kétségbeesni, orvoshoz, majd pszichiáterhez fordul, végül még öngyilkosságot is megkísérel, de másnap megint ugyanúgy szól a vekker.

Idétlen időkig (Groundhog Day, 1993)

7) Casablanca (1942)

A Casablanca a második világháború ideje alatt a német megszállás alatt álló, az emigrálni vágyók utolsó mentsvárában, az észak-afrikai Casablancában játszódik.  Főhőse, Rick egy bártulajdonos, aki hamis papírokkal látja el az Amerikába emigrálókat, azonban amikor régi szerelme egy másik férfi oldalán keresi fel, hogy segítséget kérjen, Rick nehéz helyzetbe kerül. Az alkotás a hazafiasság és szerelem, az ön- és a közérdek nagy múltra visszatekintő konfliktusának drámája, melyet Humphrey Bogart, Ingrid Bergman és Paul Henreid alakítása, valamint a magyar származású Michael Curtiz  rendezése emelt a klasszikusok közé.

Casablanca /Casablanca, 1942/

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·