FILMEZZUNK.HU
10 színész, akik majdnem szerepet kaptak a Jurassic Park című filmben

10 színész, akik majdnem szerepet kaptak a Jurassic Park című filmben

659

5) Christina Ricci

Christina Ricci érdekességek

Christina Ricci szintén a listán szereplő színésznők közé tartozik, aki az 1990-es években vált világhírűvé. Röviddel a Sellők című filmben való debütálása után Ricci világszenzációvá vált, amikor az 1991-es Az Addams Family című filmben és annak folytatásában, az Addams Family 2. részében eljátszotta Wednesday karakterét.

Sok más fiatal lányhoz hasonlóan Ricci, aki akkoriban gyereksztár volt, meghallgatáson jelentkezett Lex Murphy, John Hammond legidősebb unokája szerepére. Azonban, akárcsak Jeff Goldblum és karaktere esetében, a filmkészítőket teljesen meggyőzte Ariana Richards alakítása és az a képessége, hogy át tudja adni azt a borzalmat, amin karaktere átmegy a Jurassic Park-i kaland során, így ő kapta meg a szerepet.

6) Richard Dreyfuss

10 színész, akik nagyon közel kerültek ahhoz, hogy mégse játsszák el ikonikus szerepüket

Mire Spielberg nekilátott a Jurassic Parknak, Richard Dreyfuss színész már szenzáció volt, és ő lett a legfiatalabb színész, aki a Hölgyem, Isten áldja című filmben nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb színésznek járó Oscar-díjat. Ráadásul már három projektben is együtt dolgozott a rendezővel: A cápa, A harmadik típusú találkozások és az Örökké, egy romantikus dráma, amely nem aratott akkora sikert, mint Spielberg többi filmje. Természetesen ő volt Steven másik első számú választása Dr. Alan Grant szerepére, főleg, hogy már dolgozott vele korábbi sikerekben. Dreyfuss azonban végül kimaradt a projektből, mert nem tudtak megegyezni a gazdasági kompenzációról

7) Robin Wright

Emlékeztek még Forrest Gump Jennyére? El sem hinnéd, hogy néz ki napjainkban! - Robin Wright

Bár Laura Dern volt az a színésznő, akit Spielberg szinte a projekt kezdetétől fogva Ellie szerepére szánt, számos más színésznő is jelentkezett ugyanerre a szerepre, akiknek felajánlották a szerepet. Binoche mellett Robin Wright volt akkoriban az egyik leghangsúlyosabb jelölt. A színésznő, aki néhány évvel korábban A herceg menyasszonya című filmben nyújtott szerepével vált híressé, úgy döntött, hogy visszautasítja az ajánlatot. Egy évvel a produkció bemutatója után Wright egy másik klasszikus filmben nyújtott szerepével szerzett világhírnevet: A Forrest Gump című Robert Zemeckis-filmben, amelynek főszerepét Tom Hanks alakította.

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·