FILMEZZUNK.HU
Pierre Richard friss fotókon: a 88 éves legenda remekül fest

Pierre Richard friss fotókon: a 89 éves legenda remekül fest

6188

Pierre Richard friss fotókon: a 89 éves legenda remekül fest

2023-ban 34. alkalommal adták át a francia színházi élet legjobbjait elismerő Molière-díjakat. A Théâtre de Paris színpadán mégsem a díjazottak, hanem az egyik díjátadó kapta a legnagyobb tapsot: az 1970-es évek legnépszerűbb francia filmszínészét, a Magas szőke férfi felemás cipőben sztárját, Pierre Richard-ot – aki két éve maga is Moliére-díjat nyert – több mint két percen keresztül ünnepelték a gála vendégei. A nagy francia színész a nyáron volt 89 éves.

Pierre Richard friss fotókon: a 88 éves legenda remekül fest

“Idén rövidre fogjuk. Az idén két óránál rövidebbnek kell lennie – rövidebbnek, mint a César-gálának. A színházban nem úgy megy, mint a moziban, itt nem lehet kétszer kezdeni a felvételt.”

– vezette fel a 34. Moliére-díjátadót a drámaíróként és rendezőként is elismert, olykor színészi feladatokat is elvállaló, eddig 5 Moliére-díjat nyert, színházi “csodagyereknek” kikiáltott (most 40 éves) Alexis Michalik, aki eleve sietős léptekkel érkezett a színpadra, hogy aztán figyelmeztesse a nyerteseket: zenével szakítják félbe a köszönőbeszédüket, ha esetleg túllépnék az úgynevezett udvariassági határt.

A legendás francia színész a legjobb monodrámai alakítás díját adta át és amikor a színpadra érkezett, több mint két percig felállva tapsolta a szakmabeli közönség, mit sem törődve az időkorláttal.

Már 88 éves a Magas szőke férfi felemás cipőben sztárja - Pierre Richard nagyon jól tartja magát a mai napig

Emlékszel még rá? Így néz ki most a Magas szőke férfi felemás cipőben sztárja, Pierre Richard

Az elmúlt évtizedek kiemelkedő francia vígjátékai

(Via Origo.hu)


Article Tags: ·