FILMEZZUNK.HU
Már 13 éve, hogy elhunyt Brittany Murphy – Máig tisztázatlan a halála

Már 14 éve, hogy elhunyt Brittany Murphy – Máig tisztázatlan a halála

10656

Már 14 éve, hogy elhunyt Brittany Murphy – Máig tisztázatlan a halála

2009. december 20. A nap, amikor egy fénylő csillag Hollywoodban elköltözött tragikus módon az élők sorából. Brittany Murphy rejtélyes halála a témája egy új dokumentumfilmnek, amit egy erre specializálódott tévécsatorna készített. Az Investigation Discovery berkeiben készült Brittany Murphy: An ID Murder Mystery azt próbálja kideríteni, miért kellett meghalnia 2009 decemberében mindössze 32 éves korában a Spinédzserek, az Észvesztő, a Ne szólj száj!, a Fiúk az életemből, A por, a Nagydumás kiscsajok, a Sin City, a 8 mérföld és a Szerelem és egyéb katasztrófák sztárjának.

10 híres színész, akiktől túl korán kellett búcsút vennünk

Murphy halálát annak idején véletlen balesetnek minősítették, a halál okaként pedig tüdőgyulladást, vérszegénységet és többszörös gyógyszer-túladagolást állapítottak meg. A dokumentumfilmben most megszólal az a halottkém, Cyril Wecht, akit a színésznő gyanakvó édesapja, Angelo Bertolotti bízott meg, hogy derítse ki, miért kellett lányának meghalnia. Wecht szerint az apa annyira elszánt volt az ügyben, hogy egy ponton még az exhumálás is szóba került – és a szakember szerint Bertolottinak meg is volt minden oka a gyanakvásra, még akkor is, ha nem gyilkosság történt.

„Nekem is szöget ütött a fejembe, hogy egy 32 éves fiatal nő szervezetében hogyan fejlődhetett ki ilyen előrehaladott tüdőgyulladás és ilyen súlyos vashiány. Hol volt az anyja, a férje eközben? Miért nem kapott megfelelő orvosi ellátást?”

– nyilatkozta most a Fox Newsnak Wecht. A halottkém ugyanakkor azt is leszögezte, hogy még a gyilkosságot sem lehet teljesen kizárni, hiszen lehetetlen tisztán látni az ügyben, annyi viszont biztos, hogy több kérdés is megválaszolatlanul maradt azóta is, amikkel foglalkozni kéne. A Brittany Murphy apja által megrendelt laborvizsgálat egyébként tíz különböző potenciálisan mérgező nehézfém jelenlétét mutatta ki a halott színésznő hajmintájában, ezért Bertolotti úgy gondolta, lányát megmérgezték.

A mérgezés tényét a sztár anyja mindvégig cáfolta. Annyi biztos, hogy Murphy szinte senkivel sem érintkezett: teljesen elzárva élt férjével, Simon Monjack brit forgatókönyvíróval, akit a dokumentumfilm nyilvánosságra hozott előzetesében is láthatunk, amint egy kifejezetten bizarr körbevezetést tart néhai felesége halálának helyszínén. A nyugtalanító kérdések és az apa vizsgálódása ellenére azonban sosem indult hivatalos bűnügyi nyomozás az ügyben. És hogy az egész még hátborzongatóbb legyen: mindössze öt hónappal Murphy halála után Monjacket is holtan találták – halálát tüdőgyulladás és vérszegénység okozta.

Macaulay Culkin csillagot kapott a Hollywoodi hírességek sétányán (Videó!)

(Via port.hu)


Article Tags: ·