FILMEZZUNK.HU
A 10 legszomorúbb film, melyet könyvadaptáció alapján készítettek el

A 10 legszomorúbb film, melyet könyvadaptáció alapján készítettek el

997

5) Oroszlán (2016) – Saroo Brierley A Long Way Home című memoárja alapján

Ez az igaz történeten alapuló, hat Oscar-díjra jelölt film egy indiai fiúról, Saroo-ról szól, aki ötévesen elvetődik észak-indiai otthonából a nyüzsgő és átláthatatlan Kalkuttába, ahol egy árvaházban köt ki. Hatalmas szerencséjére örökbe fogadja egy ausztrál házaspár (a nevelőanyát Nicole Kidman alakítja), így biztonságban és szeretetben nőhet fel Hobart városában. Saroo-ban azonban mindig ott élt a vágy, hogy megismerje biológiai családját, ezért szerencsés otthonra találása után 25 évvel képtelennek tűnő utazásra indul, hogy felkutassa őket – és ennek során vele együtt nemcsak mélységek és magasságok, de jó adag szomorúság is vár ránk.

Oroszlán (Lion, 2017) – Kritika

6) Halálsoron (1999) – Stephen King A halálsoron című regénye alapján

Mivel a film főhőse egy börtönőr, Paul Edgecomb (Tom Hanks játssza), aki az 1930-as években a Cold Mountain fegyház siralomházában dolgozik, ahol halálraítéltek várják, hogy végigmenjenek a halálsoron, vagyis a folyosón, amely a villamosszékhez vezet, már az elején biztosra vehetjük, hogy érzelmileg igen megterhelő kalandban lesz részünk. A helyzet pedig fokozódik, amikor Paul összebarátkozik az egyik elítélttel, az afroamerikai John Coffey-val, akit az esküdtszék két fehér gyermek meggyilkolásáért ítélt halálra, és aki egyáltalán nem tűnik gyilkosnak, sőt, különleges képességei vannak, amelyeket mások megsegítésére használ. De Stephen King még erre is rátesz egy lapáttal, amikor a végén kiderül, hogy Coffey-n úgy hajtják végre a halálos ítéletet, hogy egyáltalán nem követte el a szóban forgó bűnöket.

Halálsoron (The Green Mile, 1999)

7) Az igazi csoda (2017) – Stephen Chbosky Wonder című regénye alapján

Stephen Chbosky írta és rendezte ezt a családi drámát, amelyben egy olyan kisfiút ismerhetünk meg, Augustot, azaz Auggie-t (Jacob Tremblay), aki arcdeformitással járó Treacher Collins-szindrómával küzd, és az Egy különc srác feljegyzései főhőséhez hasonlóan most került új iskolába – mivel eddig speciális állapota miatt édesanyja tanította otthon. A gyerek érkezése alaposan felkavarja az állóvizet, és bizony nem épp a legkedvesebben fogadják. Pedig Auggie mindennél jobban vágyna barátokra, és mindent megtesz, hogy elfogadják, de a beilleszkedés nem megy zökkenőmentesen. Ezzel párhuzamosan az alkotók – csak hogy még nagyobbat facsarjanak a szívünkön – August családját, a szintén nem könnyű helyzetben lévő anyát (Julia Roberts) és apát is (Owen Wilson) bemutatják.

Az igazi csoda (Wonder, 2017)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·