FILMEZZUNK.HU
A 10 legszomorúbb film, melyet könyvadaptáció alapján készítettek el

A 10 legszomorúbb film, melyet könyvadaptáció alapján készítettek el

993

8) Egy különc srác feljegyzései (2012) – Stephen Chbosky azonos című regénye alapján

Ennél a filmnél az a ritka helyzet állt elő, hogy Stephen Chbosky Egy különc srác feljegyzései című könyvéből saját maga írta a forgatókönyvet, és saját maga rendezte meg a filmet is. A hangulatos felnövekvéstörténet inkább a megható, mint a szívszorító kategóriába tartozik, és olyan tinisztárok adnak benne egymásnak találkozót, mint Emma Watson a Harry Potter-filmekből, Logan Lerman a Percy Jackson és az olimposziakból, Nina Dobrev (Vámpírnaplók című sorozat) és Ezra Miller, akit később a Legendás állatok-filmekben láthattunk.

Egy különc srác feljegyzései (The Perks of Being a Wallflower, 2012)

9) Séta a múltba (2002) – Nicholas Sparks A leghosszabb út című regénye alapján

A szívfacsarásig megható (mások szerint giccses) szerelmi történetek specialistája, Nicholas Sparks középiskolai románca úgy kezdődik, mint egy John Hughes-tinifilm: Jamie Sullivan, a gimi különce és a menő srác, a többieket folyamatosan szekáló Landon Carter egymásba szeretnek, miután a fiút egyik „tréfája” miatt különféle közösségi tevékenységekre ítélik. A szívet tépő csavar csak később jön: akkor, amikor kiderül, hogy a félénk, szégyenlős lány haldoklik – csak erről (éppen szégyenlőssége miatt) nem szólt senkinek. Így a fiatalok épp csak egymásra találnak, és máris elveszítik egymást. Szakadj meg, szív!

Séta a múltba

10) Vizet az elefántnak /Water for Elephants, 2011/

Jacob (Robert Pattinson) az állatorvosi egyetemen tanul, amikor hirtelen felindultságában mindent hátrahagy, és csatlakozik egy vándorcirkuszhoz. A cirkusz varázslatos és izgalmas világa teljesen beszippantja a fiút, akire ráadásul a szerelem is rátalál Marlena (Reese Witherspoon) személyében. A gond csak az, hogy a nő férjnél van, és komoly erőfeszítéseket tesz, hogy hűséges is maradjon hozzá. A két hős szerelmes együtt utazza végig a húszas évek Amerikáját Rosie-val, az ösztövér elefánttal.

Vizet az elefántnak (Water for Elephants, 2011)

Szerző: MéziMcFly

Monica Bellucci a 90-es évek legszebb színésznője volt – 59 évesen így néz ki

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · ·