FILMEZZUNK.HU

10 film, ami igaz történet alapján készült, de nem az igazságot tükrözi

10163

6: Hajsza a győzelemért

Ez a film talán a lista legtöbb igazságtartalmon alapuló filmje, amely nem csak rengeteg részletében egyezik a valós eseményekkel, hanem a főszereplők kísértetiesen hasonlítanak alakított karakterükre is. Azonban az egyik legmeghatározóbb ponton tér el a valóságtól a dramaturgia előnyére, ez pedig James Hunt és Niki Lauda kapcsolata. A filmben egymás legnagyobb riválisaiként vannak feltüntetve, míg a valóságban barátok voltak.

Hajsza a győzelemért (Rush, 2013)

5: A texasi láncfűrészes mészárlás

A kultikus horrorsztori, ami mára már franchise-á nőtte ki magát, a főszereplőt illetően kevesebb valóságalapot hordoz, mint azt hinnénk, a történet pedig alapjában véve hamis. A film rendezője – Tobe Hooper – állítása szerint két többszörös gyilkosról mintázta főszereplő karakterét, Bőrpofát, akik közül az egyik hasonló cselekedeteket vitt véghez két áldozatán, mint a filmben.

Folytatást kap A texasi láncfűrészes!

4: A rettenthetetlen

A film rendezője és történetének írója egyaránt elismerte filmjük történelmietlenségét, amely alapvetően egy XV. századi költeményre alapul. William Wallace kapcsolata Isabelle hercegnővel a valóságban nem jöhetett létre, Robert karakterét javarészt átformálták, valamint a „Rettenthetetlen” seregének ruházata sem korhű. Mindezek ellenére az igaz történet alapján jelzést megkapta szerzőjétől a film, azonban – ha történelmietlenségét félretesszük – egy szórakoztató háborús drámában lehet részünk.

Mel Gibson

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · ·