FILMEZZUNK.HU

10 film, ami igaz történet alapján készült, de nem az igazságot tükrözi

10161

3: Amerikai mesterlövész

Clint Eastwood filmjét Chris Kyle önéletrajza alapján rendezte, ennek ellenére számos ponton eltért attól annak cselekménye. A főszereplő valóban az USA legeredményesebb mesterlövésze volt és számos sorsdöntő helyzetben igazolta ezt, viszont az Amerikai mesterlövészbeli ellenfelével, Mustaphaval a valóságban nem is találkozott. Ennél a filmnél is a valóságnál izgalmasabb és drámaibb történetet kapunk, az igazságtartalom rovására.

Amerikai mesterlövész /American Sniper, 2014/

2: Kódjátszma

Ez a film Alan Turing önéletrajza alapján készült, aki a II. világháború alatt kódtörőként feltörte a németek enigmáját, tettével becslések szerint 2 évet rövidített a háborún. A rendező és a forgatókönyvírók inkább a film üzenetét hangsúlyozták ki, mint tükrözték volna a valós történéseket, ennek fényében a főszereplőhöz kapcsolható történések magját és kimenetelét rendre megváltoztatták, még drámaibbá téve a már így is drámai történetet.

Kódjátszma (The Imitation Game, 2014)

1: A visszatérő

Hugg Glass történetének lehetünk szemtanúi, amelyben a sok hihetetlen történés jórésze valóban megtörtént, ennek ellenére mégis felkerült a listára a film. A medvetámadás áldozatának a bosszú ad erőt a visszatérésre, azonban a valóságban az azt kiváltó cselekedet nem történt meg, így a főszereplő mindvégig hamis célt követ. Ez a fajta történetátalakítás érzékelhetően irreálissá tette a cselekményt, a valósnál nagyobb fordulatok által okozott még drámaibb végkimenetel érdekében.

A visszatérő 2015

//Csuka Gergő írása//

Jason Statham felesége igazi bombázó – Már 14 éve elválaszthatatlanok egymástól

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · ·