FILMEZZUNK.HU
A legjobb filmek a drogellenes háborúról

10+1 kihagyhatatlan film a drogellenes háborúról

13694

6. Amerikai gengszter (American Gangster, 2007)

Frank Lucas teljesen észrevétlen maradt, míg a belváros egyik fekete gengszerterének szűkszavú sofőrje volt. De főnöke hirtelen halálakor úgy dönt, eljött az ő ideje, és hatalomra tör. Elkezdi megvalósítani önmagát, és kiépíti saját hálózatát. Richie Roberts az igazi becsületes rendőr, akit társai nem tartanak sokra, mivel nem elég dörzsölt. Lucas és Roberts az ellenkező oldalon ugyan, de szigorú morális rendszert követve vállalják a magányos farkas szerepét. Ahogy a maffiavezér hatalma kiteljesedik, a rendőr egyre közelebb kerül ahhoz, hogy elcsípje a drogbárót.

Amerikai gengszter (American Gangster, 2007)

5. Az utolsó műszak (End of Watch, 2012)

Brian Taylor (Jake Gyllenhaal) és Mike Zavala (Michael Peña) Los Angeles-i rendőrök. Veszélyes környékeken járnak nap mint nap, és tisztában vannak azzal, hogy munkájuk során csak egymásra számíthatnak. Igaz barátság alakul ki köztük, mely jócskán túlmutat munkájukon.

Az utolsó műszak (End of Watch, 2012)

4. A sebhelyesarcú (Scarface, 1983)

Tony Montana (Al Pacino) Kubából érkezik az Egyesült Államokba, de eszében sincs tisztességes életet élni, sőt, kifejezetten az alvilágban szeretne karriert csinálni. Ezért elszegődik Miami legnagyobb drogbárójához, Frank Lopezhez. A gátlástalan és tanulékony Tony hamar és ügyesen lépked felfele a ranglétrán, kitartóan és hűen követi a maffiózót, de korántsem azért, mert felnézne rá vagy tisztelné, hanem azért, mert mindent magának akar, ami Lopezé: pénzt, drogokat, nőket és hatalmat.

A sebhelyesarcú (Scarface, 1983)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·