FILMEZZUNK.HU
TOP10: A legjobb macsós filmek

10 macsós film, amit kár lenne kihagynod

15511

5) A remény rabjai /The Shawshank Redemption, 1994/

Andy Dufrense-t, az éles eszű bankárt 1946-ban kettős gyilkosság vádjával életfogytiglani börtönre ítélik. Miután bekerül a büntetés-végrehajtó intézetbe, szembesülnie kell a hely hierarchiájával, és a börtönélet minden visszásságával. Azonban a pénzügyi tapasztalatainak köszönhetően hamar elnyeri az őrök és a rabtársai bizalmát is. A börtön könyvtárának vezetőjeként pedig arra törekszik, hogy emberi méltóságot csempésszen az intézmény hétköznapjaiba.

A remény rabjai (The Shawshank Redemption, 1994) - Nosztalgia kritika

6) Skyfall /Skyfall, 2012/

Támadás éri az MI6 főépületét, M-et pedig utoléri sötét múltja. James Bondnak be kell bizonyítania, hogy hű a feletteséhez és MI6-hez.  A 007-es ügynöknek szembe kell néznie az MI6-et fenyegető veszéllyel, ezúttal azonban nem válogathat az eszközök közül.

Égszakadás 2012

7) A keresztapa /The Godfather, 1972/

Az egyik legnagyobb hatású maffiafilm az amerikai alvilág aranykorába kalauzol el minket, ahol Don Vito Corleone, egy bevándorló olasz család feje higgadt és keménykezű üzletemberként irányítja a rokoni szálakból szőtt maffiagépezet piszkos ügyleteit. Csak egy dologgal kapcsolatban marad tartózkodó: nem akar beszállni a drog bizniszbe. Az alvilág viszont nem csak a Corleone-családból áll: az ellentétes érdekek azonban nem csak Don Vitóra, hanem a család összes tagjára halálos veszélyt jelentenek. Vajon át tudja venni a családfő helyét fiatal és tapasztalatlan fia, Michael?

A keresztapa (1972)

Oldalak: 1 2 3


Article Tags: · · · · · · · · · · ·